Régió

Alkalmazkodtak a távoktatáshoz

Komárom | Már több mint egy hónapja mélyítik el a távoktatás fortélyait a Selye János Egyetem (SJE) karai. Azoknak, akik az intézmény képzéseire jelentkeznének, érdemes tájékozódniuk a megváltozott határidőkről és a felvételi eljárásról.
Vataščin Péter

2020. április 21. 13:30

Komárom
- Vataščin Péter felvétele

Oktatási berkekben úgy tartják, az egyetemeken van a legkevesebb gond az internetes távoktatással. Ezt a komáromi Selye János Egyetem tapasztalatai is alátámasztják. Petheő Attila, az egyetem sajtófelelősének tájékoztatása szerint a Református Teológiai Karon (RTK) nincs nagyobb gondjuk a távoktatással, különféle anyagokat küldtek el a hallgatóknak, akikkel folyamatos kapcsolatban vannak az oktatók. 

Gond nélkül oktatnak
A Gazdaságtudományi és Informatikai Karon (GIK) a hallgatókkal való elektronikus levelezés folytatása mellett egyre több tanár használja az egyetemi e-learning (Moodle) rendszert. Ennek segítségével még rögzített előadásokat is el tudnak juttatni az oktatók a hallgatókhoz, és videókonferenciás órákkal is tartják velük a kapcsolatot. A GIK vezetése rendszeresen informálja a kollégákat az elérhető lehetőségekről, s gyakran meg is beszélik velük a lehetséges alternatívák előnyeit és hátulütőit is. Utóbbiak közé sorolják, hogy a távoktatás normális működtetése többszörös időbefektetést igényel az oktatók részéről, illetve hiányzik a személyes visszacsatolás is tanár és diák között. 

Vizsgák távúton
Az elmúlt hetekben az oktatás kérdésein volt a hangsúly, de nyilvánvalóan „távvizsgákˮ rendszerének kialakítására is hamarosan sor kerül. Az RTK-n már előre számolnak az online felületek használatával, s nincs ez máshogy a Tanárképző Karon (TKK) sem, ahol a hallgatók háromféle értékelését tervezik: szóbeli vizsgáztatással videókonferencia útján, online teszt kitöltésével, végül pedig beküldött dolgozatok, beszámolók és prezentációk segítségével.

Alakulnak a felvételi vizsgák , noha itt lesz talán a legkevesebb kihívás. Az RTK-n esszét kérnek, illetve online beszélgetéseket terveznek a jelentkezőkkel. A TKK-n vagy a GIK-en a felvételi eljárás folyamatát nem befolyásolja a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzet. A leendő hallgatók továbbra is elektronikus úton jelentkezhetnek, mellyel kapcsolatban minden információ megtalálható az egyetem honlapján, de a tanulmányi osztály referensei is szívesen segítenek, a hivatalos elérhetőségeken kereshetik őket.

Keretbe: Jelentkezési határidők: 

Református Teológiai Kar (RTK):

– alapképzés (nappali és levelezős): 2020. május 31. – mester- és doktoranduszi képzés (nappali és levelezős): 2020. június 30.

Tanárképző Kar (TKK) valamint Gazdaságtudományi és Informatikai Kar (GIK):– alapképzés (nappali és levelezős): 2020. április 30.– mester- és doktoranduszi képzés (nappali és levelezős): 2020. június 30.

 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Mózes Szabolcs

Mózes Szabolcs: Ez átmeneti állapot, a cél a magyar egység!

Igor Matovič
Frissítve

Matovič: Nem történhet meg újra az, ami tegnap a dunaszerdahelyi futballmérkőzésen

gyererk

Szlovákiában is egyre égetőbb probléma a roma diákok iskolai szegregációja

közúti baleset

Egy halálos baleset miatt mindkét irányban lezárták az R1-est

Ódor

Továbbra is rosszul tejel a második nyugdíjpillér

Hosszú Katinka

Forbes – Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.