Régió

A szépkorúak kezdeményezték a jótékonysági gyűjtést

Királyhelmec | A legrászorultabbaknak sikerült segítséget nyújtani egy példaértékű kezdeményezés eredményeként.
Leczo Zoltán

2018. december 15. 10:55

Az elesettek problémáit gyakran jobban átérzik azok, akik sokszor maguk is segítségre szorulnak - A szerző felvétele

Királyhelmec vezetése a belügyminisztériumhoz tartozó romaügyi kormánybiztos hivatalától még tavaly kapott támogatást, melyből 2019 végéig összesen hat új alkalmazott bérét fizetheti. A terepmunkások a szociálisan hátrányos helyzetű polgároknak segítenek. Feladataik közé tartozik a hivatalos ügyek intézése, a tanácsadás, az iskolalátogatással, a munkavállalással kapcsolatos ügyek megoldása, és egyéb problémák rendezése. A projekt azonban egy ideig nem működhetett, mivel helyben nem találtak olyan személyt, akinek megvolt a kiírásban meghatározott felsőfokú végzettsége. A problémát végül megoldották, a szociális terepmunkások irodáját pedig abban a közel 250 ezer eurós hozzájárulással rekonstruált épületben helyezték el, melyben a közösségi központ is működik.

Pakosta Andrea, a szociális terepmunkások vezetője elmondta, a héten meglátogatták az intézményt a nyugdíjasklub tagjai, akik megismerkedtek az itt folyó munkával, és az itteni gyerekekkel együtt egy ünnepségen is részt vettek. Amikor a nyugdíjasok megtudták, hogy a központ és a terepmunkások által segített emberek és gyerekek milyen körülmények között várják a karácsonyt, elhatározták, hogy gyűjtést indítanak a rászorulók megsegítésére. Pakosta Andrea elmondta, rengeteg felajánlás érkezett hozzájuk: volt aki ruhát, volt aki játékokat, mások élelmiszereket hoztak a központba. Ezeket a központban tárolják, és ott is osztják szét, mivel a terepmunkásoknak nincs erre alkalmas autójuk. A Béke utcában működő közösségi központban az ünnepek után is várják a felajánlásokat, hétfőn, kedden és csütörtökön reggel fél nyolc és délután négy óra között, valamint szerdán délután öt, pénteken pedig egy óráig.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A külföldi élelmiszer továbbra is kiszorítja az üzletekből a hazait

Érsekújvár: a hóban fekve találták meg az eltűnt nőt

Több harmadosztályú út javítását tervezik Nyitra megyében

Megújult a kaszárnya déli szárnyának teteje is

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Fucsovics továbbra sincs a DK-csapatban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?