Régió

A köbölkúti Natiért futnak idén a DGSpinten

Gúta | Május 25-én, szombaton hatodszor rendezik meg a DGSprint jótékonysági futást Gútán, amelynek bevételét minden évben egy-egy fogyatékkal élő, beteg gyermek, fiatal támogatására ajánlják fel a szervezők. Idén a köbölkúti Kómár Natiért futnak a résztvevők a vízimalom térségében.
V. Krasznica Melitta

2019. május 14. 18:00

A kislány egész eddigi élete egy harc (Fűri Gábor felvétele)

Mindannyiunknak vannak kisebb-nagyobb harcai az életben, de a köbölkúti Kómár Natália egész eddigi élete egy harc” – e szavakkal kezdik az 5,5 éves kislány történetének leírása a szervezők az esemény honlapján. Az édesanyja hat hónapos terhesen, rengeteg vért vesztve került kórházban, az aprócska kislány 2013. szeptember 25-én, 850 grammal, a 26. hétben született és sokkal később erős agyvérzést kapott. Pozsonyban kockázatos bélműtéten esett át, de azt is túlélte. Állapota szépen javult, a Szilvesztert már otthon tölthette a család. Az újabb orvosi diagnózisok azonban letaglózóak voltak: vízfejűség, gyermekbénulás és epilepszia. Míg kortársai fejlődtek, már járni tanultak, ő csak feküdt. A várva várt csodát a rehabilitációs kezelések hozták el. Fél év alatt a fekvő babából egy járni tanuló kislány lett, 3 éves korára már egyedül tudott lépdelni, és az epilepsziás rohamok is elmaradtak. A család soha nem adta fel. Óriási akaraterejének és a szülők önfeláldozó gondoskodásának köszönhetően Nati ma már beszélni tanul és speciális magánoviba kezdett járni. A kezelések azonban nagyon sok pénzt felemésztenek, amelyeket a biztosító nem térít, és anyagi okok miatt a kislány számára legmegfelelőbb klinikára sem tudnak eljutni. Ezért kérik a szülők a futás szervezőivel közösen a segítséget.

Május 21-ig tart az előzetes regisztráció, a helyszínen már csak korlátozott számú jelentkezést tudnak fogadni. Három, 7 és 14 kilométeres távon zajlik a verseny, korcsoportok szerinti kategóriákat is kialakítanak, de háromfős csapatok is jelentkezhetnek. A gyerekfutásba óvodások és alsó tagozatos gyerekek kapcsolódhatnak be.

Az esemény évről évre nagyobb népszerűségnek örvend, míg első évben 274-en, tavaly már 700-an regisztráltak. A nevezési díjakból befolyó összeget urnás gyűjtéssel is kiegészítik. A versenyről, a nevezésről és a támogatás lehetséges formáiról a www.dgsprint.eu oldalon olvashatnak bővebb tájékoztatást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Új frekvenciákat kapott a Pátria rádió

Miből tartsuk el a gyerekünket?

21 millió euró miatt kockáztat 895 milliót a magyar kormány

5 év Érsekújvár volt polgármesterének

Az oroszok az amerikaiakat is legyőzték

A dunaszerdahelyi önkormányzat pályázatot hirdet a szabadidőparkra

Legfrissebb galériák
Olvasta már?