A civil szervezetek képviselőinek tartottak találkozót Galántán

Ga-civil szervezetek
Galánta |

A helyi civil szervezetek képviselőinek szervezett találkozó a város vezetése a hét elején. A polgármester szeretne megismerni minél többet a városban tevékenykedő aktív lakosokból.

A városháza nagy üléstermében szervezett találkozót a város vezetése a Galántán tevékenykedő civil szervezetek képviselőinek.

„Kolek Péter, a város polgármestere elsősorban azért kezdeményezte a találkozót, hogy megismerje a társadalmi életben aktív lakosokat. Amolyan informális találkozó volt ez, ahol a résztvevők beszéltek az őket érintő problémákról, szóba került például a korábban is sokszor tárgyalt városi hűségkártya bevezetése. A polgármester tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy a képviselő-testület még ebben a hónapban kidolgozza a várostól igényelhető költségvetési támogatásról szóló rendeletet, amelyet a legközelebbi ülésén el is fogadhat a városi tanács”

– mondta el lapunknak Alexandra Vavrová városi szóvivő. Galánta hamarosan csatlakozik a Nagyszombat Megyei Önkormányzat által életre hívott kezdeményezéshez, amelynek célja a civil társadalom fejlődésének a támogatása közvetlenül a régió területén lévő információs és kapcsolattartási pontokon, úgynevezett Infobodkákon, azaz Infopontokon keresztül. Galántán a Hanza Polgári Társulás vállalja ezt a feladatot. Segítségével más polgári társulások, civil szervezetek, egyesületek vagy a Galántai járás nonprofit és közösségi szektora iránt érdeklődő egyének tájékozódhatnak a saját szervezetük létrehozásának lehetőségeiről, projektet írhatnak vagy támogatásra pályázhatnak. Segítséget kaphatnak olyanoktól, akik már régóta dolgoznak a nonprofit szektorban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!