7500 világító lufit osztanak szét ma Kassa Fő utcáján

<p>Kassa. Rekordkísérletre készülnek Európa kulturális fővárosában. A tervek szerint 7500 lufi világít ma egyszerre a Fő utcán, amivel a hazai rekordok könyvébe kerülne be a város.</p>

MARSOVSZKY MIKLÓS

A kulturális programsorozat ma kezdődő kétnapos nyitóünnepsége a közel 200 program mellett egyéb érdekességeket is tartogat. Ilyen például az a rekordkísérlet, amilyenre a szervezők szerint még nem volt példa az országban: egyszerre egy helyen nem volt még ennyi világító lufi, mint amennyi a remények szerint Kassán lesz. „Kísérletről van szó, és éppen ezért ígérkezik érdekesnek. Kassa lesz az első település az országban, ahol ilyesmivel próbálkoztak. Ennyi világító léggömb bizonyára rendkívüli látvány lesz” – nyilatkozott Igor Svítok, a hazai rekordok könyvének alapítója.

A luftballonokat sötétedés után, 16 óra tájban kezdik osztogatni. „Reméljük, hogy az emberek a segítségünkre lesznek ebben a kísérletben, és közösen fénybe borítjuk a várost” – mondta Andrea Danihelová, a rekordkísérletet lebonyolító Kelet-Szlovákiai Áramszolgáltató (VSE) szóvivője. Az esemény a szintén a VSE által támogatott, ma 17 órakor kezdődő, a Szent Erzsébet-székesegyház kivilágítása című program része.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?