2422 gyerek született tavaly a kassai egyetemi kórházban

kassa kórház

Tavaly összesen 2422 gyerek született a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórházban (UNLP). Az újszülöttek 52 százaléka fiú, 48 százaléka lány, 38 anyukának ikrei születtek – tájékoztatott kedden Monika Krišková, a kórház szóvivője.

„A leggyakrabban az Oliver, a Jakub, a Simon és a Michal nevet adták a fiúknak, a kislányoknak a Natáliát, a Viktóriát és Eliškát" - mondta Krišková. A nem hagyományos nevek között volt a Zachari, a Taylor, a Selym, a Ryuto, a Marwan, a Sirius vagy a Lilian, a lányoknál a Varvara, a Rea vagy a Tamia.

Az UNLP Rastislavova 43. és a Sznf (SNP) utca 1. szám alatt működő szülészeti osztálya megfelel a modern trendeknek, újításokat vezetünk be, hogy a szülés a lehető legkényelmesebb és legbiztonságosabb legyen az anya és a baba számára is – tájékoztatott Iveta Kostelniková, a neonatológiai osztály főorvosa.

Az év elején megkezdődött a Sznf utcai kórház nőgyógyászati és szülészeti klinikájának részleges felújítása. „A rekonstrukció a 16. emeleten kezdődött, felújítjuk a helyiségeket, a közös mosdókat, a betegszobákhoz tartozó szociális helyiségeket" – tette hozzá Peter Urdzík, a klinika főorvosa.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?