2013 elején üzembe helyezik az új ortopédiai műtőt

<p>Dunaszerdahely. A Dunaszerdahelyi Kórház és Rendelőintézet Rt.-től megvásárolt telken gőzerővel épül a Billa üzletháza, adtuk hírül a közelmúltban lapunk hasábjain, hozzáfűzve: az ingatlan eladásából származó bevételből korszerű ortopédiai műtő épül.</p>

ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

Mint megtudtuk, ennek átadására már 2013 januárjában sor kerülhet.

Mivel cikkünk nyomán több olvasónk kételyeinek adott hangot, az ügyben Dr. Horváth Zoltánhoz, a kórház igazgatójához fordultunk, aki elmondta: a nagy léptékű beruházást a jövő népbetegségeként körvonalazódó, a helytelen táplálkozás és egyéb körülmények miatt kialakuló csontritkulás fokozott megjelenése tette indokolttá. „Mivel ezeknek a megbetegedéseknek a száma térségünkben is folyamatosan növekszik, egyre gyakoribbak lesznek a protézisek beültetését megkövetelő beavatkozások – közölte. – Erre felkészülve indítottuk útjára ortopédiai programunkat. Ennek célja egy olyan műtő létrehozása, amely európai, sőt világviszonylatban is megállja a helyét. Ennek létrehozását célozta ingatlanjaink egy részének értékesítése; a vételárból befolyt, 400 ezer eurót meghaladó összeg azonban nem foglalja magában a kiegészítőket és az eszközöket. Ezek beszerzését más forrásból kell fedeznünk.”

A dunaszerdahelyi kórház a közelmúltban egyéb komolyabb fejlesztéseket is megélt – július 4-én például átadták azt az új computertomográfot, közismertebb nevén CT-készüléket, amely az ország déli térségeiben levő kórházakban egyedülálló. A berendezés 900 ezer euróba került, anyagi fedezetét a Dunaszerdahelyi Kórház és Rendelőintézet Rt. kihasználatlan ingatlanok értékesítéséből teremtette elő. Horváth Zoltán elmondta: az intézmény hamarosan attól a területétől is megválik, amelyiken jelenleg teniszklub működik. Tibor Mikuš, Nagyszombat megye elnöke az ingatlanértékesítések kapcsán korábban úgy nyilatkozott: a jelenlegi gazdasági viszonyok közt a megyének nincs más választása, mint hogy használaton kívüli ingatlanok eladásából fedezze az intézmények régebben szükségessé vált felújításának, felszereltségük korszerűsítésének költségeit. (la)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?