Régió

20 ezer euróból épült kilátó Kisgyarmaton

Kisgyarmat | Kilátót építettek Kisgyarmaton (Sikenička), az Érsekújvári járásban fekvő település a Rába–Duna–Vág Európai Területi Társulástól kapott anyagi támogatást.
TASR

2019. augusztus 23. 10:19

mapio.net

„Tavaly szólítottak meg bennünket a magyarországi Szob képviselői, hogy csatlakozzunk az Interreg-projekthez. Összesen 35 955 eurós támogatást sikerült elnyernünk” - tájékoztatott Gróf Katalin, Kisgyarmat polgármestere.

Szobon multifunkciós játszótér épülhetett a pihenőparkban, Kisgyarmaton pedig 20 ezer euróból kilátó, melyet Smidt Róbert szőgyéni fafaragó tervezett és készített el. A 9,5 méter magas kilátó megépítéséhez húsz köbméter fát használtak fel, főleg feketefenyőt és lucfenyőt, továbbá 20 köbméter vasat és betont.

A kilátóból jól látni a Garam mentét, a Börzsönyt, a Gerecsét és a Zobort is, továbbá a kéméndi a bényi és a szőgyéni templomtornyot, az egykori oroszkai cukorgyárat és a mohi atomerőművet is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Megtelt a pozsonyi Szabadság tér a tüntetőkkel

Augusztusban is 4,97 százalékos volt a munkanélküliség Szlovákiában

Galéria: Íme a tíz város, amelyet elözönlenek a turisták

Fico: Manipulálják a közvélemény-kutatásokat

DAC: ismét győzni kell

Navigare necesse est

Legfrissebb galériák
Olvasta már?