1668 elvégzett tesztből csak 15 lett pozitív Lakszakállason

Komárom
Lakszakállas |

Az alsó-csallóközi településen csak szombaton végeztek tesztelést, amelyre a környező települések lakosait várták.

A község hivatalos Facebook-oldalán nyilvánosságra hozott szöveg úgy hangzik, "a hét község közös projektje elérte a célját, és 1668 teszt elvégzésével tudtunk hozzájárulni régiónk lakosainak zökkenőmentes teszteléséhez. Ebből a tetemes számból mindössze 15 lett pozitív. Az előzetes elhatározásunkat a nap folyamán kibővítettük és lehetővé tettük a tesztelést további települések lakosai számára is". A közleményre kivétel nélkül hálás, pozitív kommentárok érkeztek a környék lakosaitól. A tesztelést végző csoportot több helyi magánszemély és vállalkozó látta el a szombati nap folyamán: Bugár Mayer Erika és a Don Julio cukrászda süteményeket, Tóth Péter és felesége pedig a reggelit biztosította. A Lakszakállasi Földműves Szövetkezet jóvoltából végül minden egészségügyi alkalmazott és önkéntes megkapta a helyi malom ajándékcsomagját is.
Pénteken vált hivatalossá, hogy a Komáromi járásban Lakszakállason is felállítanak egy mintavételi pontot, amely azonban csak a szombati napon működött. A tesztelésre azért volt szükség, mert a környékbeli falvakból sokan dolgoznak vagy vállalkoznak a Dunaszerdahelyi járásban, ahol a múlt hétvégi magasabb fertőzöttségi arány miatt teljes egészében meg kellett szervezni az országos tesztelés második körét. Lakszakállas mellett még a járásszékhelyen is felállt egy szűrőállomás a Matica-székházban, ahol a mai napon is zajlik a tesztelés.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?