Régió

1,6 millió eurót fizet vissza a hőszolgáltató

Kassa | Március végéig 1,6 millió euró többletet utal vissza ügyfeleinek a Kassai Távhőszolgáltató Vállalat. A társaság elsősorban a modernizációnak köszönhetően tudott ekkora összeget megtakarítani.
Németi Róbert

2020. február 21. 16:00

radiátor
- Németi Róbert felvétele

A hőszolgáltató visszautalja a klienseknek a tavaly befizetett összeg egy részét. A társaság úgy tájékoztatta a TASR hírügynökséget, hogy március közepétől kezdik a jóváírások kézbesítését a közvetlen felhasználóknak.

A disztribúciós vállalatokon kívül a különböző lakáskezelő vállalatok és szövetkezetek is megkapják az értesítést. A jóváírás összege függ a szolgáltató és a lakosok közötti szerződéstől, így a háztartásokra eső konkrét összegről a hőszolgáltató dönt. A társaság azt ígéri, hogy részükről március végéig lezárul a folyamat. Ladislav Koch, a Kassai Távhőszolgáltató Vállalat vezérigazgatója elmondta, több tényező is közrejátszott abban, hogy ekkora összeget sikerült megtakarítani. „Többféle beruházást is végrehajtottunk, modernizáltuk az előállító berendezéseket, hatékonyabb technológiát helyeztünk üzembe, optimalizáltuk a gépeket. Megfelelően használtuk ki az elektronikus aukciók nyújtotta lehetőségeket a közbeszerzési pályázatoknál, és növeltük az alkalmazottaink produktivitását” – indokolta Koch a nagy összegű jóváírás hátterét. Az állami tulajdonban lévő részvénytársaság tavalyi bevétele közel 3 millió euró volt.


A társaság ezért is értékeli sikeresnek a tavalyi évet, de a jó eredményekhez az is hozzátartozik, hogy egy új, hatékonyabb és környezetbarátabb technológiát is bevezettek, amelynek köszönhetően jelentősen csökkentették a felhasznált szén mennyiségét. A hőszolgáltató gazdaságilag is sikeres, a Transparency International Slovensko civil szervezet tavaly is felmérte a cégek gazdálkodásának átláthatóságát. A listán a kassai hőszolgáltató lett az első, elnyerte a legátláthatóbb állami és önkormányzati tulajdonú hőszolgáltató vállalat. A Brand Council értékelőbizottsága pedig Superbrands Slovakia 2020 címmel jutalmazta a társaságot a tavalyi eredményekért. ⋌

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Komárom

Az önkormányzatok is bajba kerülhetnek

A németországi minimálbér nehezíti a munkanélküliség leépítését

Egy hónappal tovább folyósítanák a munkanélküli segélyt

határátkelőhely

Szigorított határellenőrzés, torlódás az átkelőknél

Tragédia: 21 éves férfi vesztette életét, négyen utastársa megsérült

Tragédia: 21 éves férfi vesztette életét, négy utastársa megsérült

A fiatal cseh orvosok ötöde távozik Nyugatra

Több tucat kórházi alkalmazott kényszerült karanténba, miután kapcsolatba kerültek egy fertőzöttel

televízió gyerekeke

Televíziós iskolával szimulálnák a valódi oktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.