PR CIKKEK

PANNON WORK - Folyamatos megújulás a munkaerőpiacon

A Pannon-Work Slovakia már 15 éve van jelen a szlovákiai piacon, mint teljes körű HR szolgáltatást nyújtó vállalat. A hosszú évek során megélt gazdasági válságok és növekedések tapasztalatai mind hozzájárultak ahhoz, hogy partnereinek és munkavállalóinak mindig naprakész, minőségi szolgáltatást tudjon nyújtani. A cég aktuális helyzetéről, a munkaerő piac jövőjéről, valamint a folyamatos megújulásról szóló kérdésekre Bozi Arnold, a cég ügyvezetője válaszolt.
ÚJ SZÓ ONLINE

2020. március 30. 14:33

pannonwork

„...mi emberekkel foglalkozunk, akiknek gondolataik, érzéseik vannak, önálló döntésekkel. Nekünk ehhez kell igazítanunk minden céges folyamatunkat...”

Hogyan képes egy 15 éve a piacon levő cég folyamatosan megújulni, igazodni az új kihívásokhoz?

A szüntelen innováció az alapja a működésünknek, állandóan igazodunk a piac kihívásaihoz, mivel csak így tudjuk teljesíteni partnereink és munkavállalóink elvárásait. Követjük és ismerjük a helyi, valamint nemzetközi piac változásait. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a törvények ismeretére és megfelelő alkalmazására. A törvényesség és a szabályok betartása stabil alapot nyújt vállalkozásunknak a folyamatosan változó környezetben is.

Milyen problémákat tapasztal jelenleg a munkaerőpiacon?

Már egy ideje hallani a gazdaság lassulásáról, ezt érezzük a gyakorlatban is. A legtöbb esetben nem válságról kell beszélnünk, hanem inkább egyfajta bizonytalanság járja át a piacot. Ezt a munkavállalók is érzik, féltik munkahelyüket. A partnereink csakugyan érezhetik a bizonytalanságot, nemcsak a munkaerő állomány csökkentése nehéz döntés ilyenkor, de akár az állomány növelése is. A mi részünkről erre a helyzetre is fel vagyunk készülve, hiszen a munkaerő kölcsönzés kihasználása a partnereink számára egy megfelelő és hatékony eszköz, akár a bizonytalan piacon is.

Azt állítja, fel van készülve a cég a kihívásokra. Miben érzi a Pannon-Work Slovakia erősségét?

A már említettek mellett kiemelném a szakmaiságot. Remek, szakértő csapatunk van, munkájuk lefed minden olyan területet, amelyre szükségünk lehet, hogy megfelelően szolgáltassunk. Nálunk nem kérdés a munkavállalóink időben történő bejelentése a biztosítókba, a korrekt szerződések, az időben érkező fizetések, ebédjegyek vagy a szabadságok. Megdöbbenve tapasztaljuk a sokszor felénk szegezett kérdést a munka iránt érdeklődőktől: Önök mennyi pénzt „vesznek le“ a munkásoktól? Ilyenkor mindig igyekszünk megfelelően tisztázni és elmagyarázni munkavállalóinknak, hogy az ő bérük sérthetetlen, minket partnereink fizetnek a szolgáltatásainkért. Az évek során összegyűjtött szakmai tapasztalat előnyeit azonban nem csak munkavállalóink érzik, hanem üzleti partnereink is.

Hogyan érzékelik a szakmai tapasztalat előnyeit az üzleti partnereik?

Az üzleti partnereinkkel történő kommunikáció egészen széles skálán mozog. Büszkeséggel tölt el minket, hogy sok esetben nem csak szolgáltatóként szerepelünk partnereink fejében, hanem egyfajta tanácsadó szervként is. Rendszeresen előfordul, hogy minket keresnek meg különböző témákban véleményért, tanácsért, legyen szó akár bérezésről, akár munkajogi kérdésekről. Több esetben egészen bennfentes dolgokat is megosztanak velünk, ami a büszkeség érzése mellett természetesen hatalmas felelősséggel is jár a mi részünkről.

Hogyan képesek az efféle kapcsolatokat fenntartani?

Rendkívül fontos számunkra a mindennapi kommunikáció, munkavállalóink és partnereink felé egyaránt. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy munkavállalóink tudják, bármikor kereshetnek minket kérdéseikkel, problémáikkal, hisz közös érdekünk mindenre gyors, hatékony megoldást találni. Ebben az üzletágban az a különleges és szép, hogy nem tárgyakkal foglalkozunk, és nem valamiféle láthatatlan szolgáltatást nyújtunk – mi emberekkel foglalkozunk, akiknek gondolataik, érzéseik vannak, önálló döntésekkel. Nekünk ehhez kell igazítanunk minden céges folyamatunkat, hogy mi is emberként dogozzunk, egy másik ember igényeit a lehető legmegfelelőbben kiszolgálva. Ugyanez igaz az üzleti partnereinkre is.

Milyen módon tudják a kapcsolatot ápolni üzleti partnereikkel?

A mindennapi üzleti és személyes kapcsolatok ápolásán kívül nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy egyfajta szakmai fórumként is gondoljanak ránk a partnercégek. Erre az egyik legmegfelelőbb példa a már sokadszorra megrendezésre kerülő kerekasztal beszélgetés, amely idén április 30-án lesz Dunaszerdahelyen. Ilyenkor összejövünk egy közös szakmai találkozóra a partnercégeinkkel, valamint a bővebb értelemben vett régió nagyobb munkaadó vállalatainak képviselőivel. Elhangoznak szakmai előadások a munkaerő piacot érintő legaktuálisabb kérdésekről, valamint szakmai és kötetlen beszélgetések egyaránt. A partnertalálkozók eredményességét minden alkalommal mérjük, a cégeknek kiküldött kérdőívek eredményeinek elemzése alapján bátran kijelenthetjük, hogy egy kedvelt, szakmailag rendkívül hasznos konferenciáról van szó. Bízunk benne, hogy a jelenlegi egészségügyi helyzet megoldódik, és megtarthatjuk a tervezett formában a szakmai kerekasztal beszélgetést.

RÓLUNK MONDTÁK

Mgr. Bea Meoton Soós, HR manager, Schindler Eskalátory, s.r.o., Dunaszerdahely: „Hosszútávú közreműködés van köztünk és a Pannon-Work Slovakia között, nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki, aminek a kölcsönös bizalom az alapja. Betartják a megegyezésben szerepelteket, és megtesznek mindent, hogy a megrendelésnek eleget tegyenek. Nagyon ajánlom ezt az ügynökséget a megbízható, barátságos és szakmai hozzáállásuk miatt.“

Elena Rajdlová, személyzeti osztály igazgatója, METRANTS/Danubia/, a.s., Dunaszerdahely: „A Pannon – Work Slovakiaval való együtműködéssel jó tapasztalataink vannak és elégedettek vagyunk. Munkatársaik mindig elérhetőek és korrektek voltak velünk. Az általuk nyújtott szolgáltatásokkal mindig elégedettek voltunk, az együtműködést kifejezetten kiválónak nevezném.Várjuk a további közös munkát a jövőben.„

PANNON-WORK SLOVAKIA HR FÓRUM - KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS

7. alkalommal kerül megrendezésre április 30 - án Dunaszerdahelyen a Pannon-Work Slovakia partnertalálkozója, ahol a résztvevők megoszthatják HR munkatapasztalataikat, felkészülhetnek a jövőbeli munkaerő-piaci kihívásokra, és hasznos, új ismereteket szerezhetnek a szakmai előadások által. Szeretnénk ezúton meghívni minden kedves vállalatvezetőt, HR szakembert a partnertalálkozónkra, hogy közösen fejlődjünk és ismerjük meg a szakma kihívásait és jövőjét. Legyen ez egy nap, ahol valóban a HR szakmáé a főszerep!

Program: A reggeli frissítő kávé és ünnepélyes megnyitó után szakmai előadások várják a kedves vendégeket. Az előadások közti szünetekben és azok után lehetőség nyílik egy kis harapnivaló mellett megvitatni a hallottakat, valamint új kapcsolatokat kötni a szakmabeli kollégákkal. A folyamatosan frissülő programot megtalálják Facebook oldalunkon és weboldalunkon.

Az időpontot és programokat folyamatosan frissítjük, a jelenlegi egészségügyi kockázatok mihamarabbi elmúlásában bízva

  • PANNON - WORK SLOVAKIA
  • Tel.: 0907 575 818
  • E-mail: dunajskastreda@pannonwork.sk
Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
koronavírus

Információhiány járvány idején

Szeberényi Zoltán

Vértek és pajzsok nélkül

Andrej Danko, Peter Pellegrini

Stadionügy: mindenki a másikra mutogat

Építészeti

Négyből kettő – középiskolai racionalizáció Dunaszerdahelyen

Csallóközszíve

Szomszédolás Csallóköz és Pannontáj között – új régiós együttműködés indult

bejrúti robbanás

Kéthetes szükségállapotot hirdettek ki a libanoni fővárosban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.