PR CIKKEK

Középpontban az 50 év felettiek: sajtótájékoztató és konferencia a Silver Economy projektről

A Komáromi Regionális Fejlesztési Ügynökség április 25-én 8 órai kezdettel a komáromi Kortina étteremben tartotta meg sajtótájékoztatóját és konferenciáját a Silver Economy projekt keretében. A pályázatban résztvevő szervezetek ingyenes tanfolyamokon képezték tovább az Ezüst gazdasághoz tartozó 50 év feletti korosztályt, hogy modern tudással gyarapodva tudjanak helytállni a mai világban.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. április 30. 10:18

A pályázat abból az alapgondolatból indult útjára, hogy a vállalkozások, cégek és közintézmények többsége az idősebb korosztályhoz tartozókat önálló potenciális ügyfélcsoportként egyszerűen nem tartja számon. A mai 50 év feletti korosztály ezzel szemben viszont rendkívül aktív életet él - érdeklődnek a képzések, a sport és az utazás iránt is.

silver

A sajtótájékoztatót követő konferencia előadásai többek között ezt a témát, valamint az idősebb korosztályba tartozó munkaerő alkalmazásának előnyeit is nagy részben érintették.

silver

A konferenciát Gúta város polgármestere és a Komáromi Regionális Fejlesztési Ügynökség (RFÜ) elnöke, Horváth Árpád nyitotta meg, majd az érdeklődők Szűcs István interaktív előadását hallgathatták meg az Ezüst gazdaság témakörében. A munkaerő-piaci szakértőként és karriertanácsadóként dolgozó Szűcs István többek között az 50 év feletti dolgozók értékeiről, az ebbe a korosztályba tartozó álláskeresők támogatásáról és álláskeresési technikákról is szót ejtett. Utána Furindová Adriana lektor, az Amaryllis - Aviva Studio munkatársa néhány hasznos praktikát vázolt fel az aktív élet meghosszabbításáért 50 év felett. A Dunamente TDM igazgatója, Bauer Ildikó az 50 év felettiek számára létrehozott turisztikai csomagokat mutatta be, míg Szomolai Valéria, az RFÜ Somorja projektmenedzsere a 50 év felettiek oktatási igényeiről beszélt. A konferenciát Lovásiková Eva, az RRA Senec-Pezinok projektmenedzserének előadása zárta a pozsonyi tanfolyamok tapasztalatairól, valamint a további pályázati aktivitások (adatbázis, www.skhu-silver.eu portál elindítása, Silver Economy kiállítás) sikereiről is beszámolt a jelenlévőknek.

silver

silver

silver

A projekt az Interreg V-A Szlovákia - Magyarország Együttműködési Program keretében valósul meg.

silver

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Orvoshiány van, ám a külföldi nem kell

Sokkoló: hibásan elvégzett vérátömlesztés miatt halt meg egy beteg a kassai kórházban

A lakosság csaknem fele egyáltalán nem spórol

Jóváhagyták a pozsonyi körgyűrű képviselői ellenőrzését

Grendel Gábor nem igazol át Kiska pártjába

Másfél kilós aranyrögöt talált egy ausztrál hobbikutató

Legfrissebb galériák
Olvasta már?