Verte és kínozta az írónőt, végül megölte

Verte és kínozta az írónőt, végül megölte

A sokkoló eset 2011. augusztus 3-án történt: Boris Ingr leszúrta feleségét, Simona Monyová (†44) írónőt. Szakítottak, válás előtt álltak, de a feleség azt már nem érhette meg. Ingr börtönbe került, nemrég azonban szabadlábra helyezését kérelmezte, ami sokkolta az elhunyt fiát.

Simona Monyová az egyik legsikeresebb cseh írónő volt. Regényeit nők ezrei szerették. 2003-ban másodszor is megházasodott, hozzáment Boris Ingrához, akivel közös kiadójuk volt, mely a nő regényeit jelentette meg. Az esküvő után azonban Simona számára pokollá vált az élet. Barátai szerint Ingr rendszeresen verte az írónőt, féltékeny volt rá és pénzt zsarolt tőle. Egyre agresszívabb lett. Simona először regényeiben írta ki magából a borzalmakat, később azonban úgy döntött, egyszer s mindenkorra véget vet ennek. Kilakoltatta Ingrt a házából, egyedül kezdett új életet és beadta a válókeresetet.

Egy barátja vallomása szerint Ingr mégis eljutott hozzá és megerőszakolta nőt, közös hároméves kisfiuk szeme láttára. Később ismét beállított.

A végzetes napon, 2011. augusztus 3-án Ingr egy üveg borral és egy doboz csokoládéval jelent meg Monyová házánál. Állítólag el akarta altatni kisfiukat, Simont, aki akkor hatéves volt. Monyová elkövette azt a végzetes hibát, hogy beengedte a férfit. A nő elhagyta a házat, de amikor odakintről látta, hogy a hálószobájában ég a villany, visszament, mert azt hitte, a férfi ki akarja rabolni őt. Veszekedés tört ki. Ingr elővett egy kést, és hatszor hasba és mellkasba szúrta a nőt. Ezután magát is megszúrta, majd kiugrott az ablakon. Nem okozott magának sérülést, ezért visszatért és újra leugrott. Ezután kihívta a mentőket, és amikor azok megpróbálták ellátni, rájuk kiabált, hogy vigyázzanak a feleségére, aki a házban sérült meg. Sajnos már nem tudtak rajta segíteni. A nő néhány perc múlva szörnyű fájdalmak közepette meghalt.

A férfit végül gyilkosságért 15 évre ítélték. Azzal keveredett gyanúba, hogy ő sürgette a mentősöket, hogy segítsenek a sérült Monyován. Ingr 13 évet ült, és nemrég kérte feltételes szabadlábra helyezését. A meggyilkolt írónő fiai nem titkolták, hogy nagyon aggódnak és félnek. „Minél közelebb vagyunk a dátumhoz, annál nagyobb a félelem és az aggodalom” – mondta az idősebbik fiú, Dominic. Azt mondják, soha többé nem akarják látni a férfit, de attól tartanak, szabadulása után kapcsolatba lép velük. Az ügyről és a bíróság ítéletéről a cseh CNN Prima News számolt be. Szerencsére egyelőre nem fenyegeti őket ez a veszély. Hétfőn, április 15-én a bíróság elutasította Inger feltételes szabadlábra helyezési kérelmét. A férfi a bírósági ítélet ismertetése után összeesett. Állítólag mindent jóvá akart tenni, és új életet akart kezdeni. Továbbra is rács mögött marad, és egy év múlva újra kérheti feltételes szabadlábra helyezését.

Az ítéletet a meggyilkolt írónő hozzátartozói közvetlenül a tárgyalóteremben üdvözölték. „Nem volt könnyű, eléggé rosszul vagyok, és persze egy ideig még lábadoznom kell ezekután, de remélem, hogy a teljes büntetését letölti” – mondta Monová fia, Dominic a CNN Prima NEWS-nak.

(Pluska)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?