Panoráma

Tragédiával végződött az első randevú, megölte a nőstényt a szumátrai tigris

London | Megölte a londoni állatkert nőstény szumátrai tigrisét pénteken, az első randevún új partnere, egy hétéves hím, amely egy dániai szafariparkból érkezett.
MTI

2019. február 9. 08:48

Melati, a 10 éves nőstény egy korábbi felvételen (TASR/AP-fotó) - tigris

A 10 éves nőstényt, Melatit és Asimot (arabul: védelmező), a hímet 10 napig tartották egymás közelében, de egymástól elkülönítve, hogy legyen idejük megszokni egymás jelenlétét és szagát. 

A felismerni vélt „pozitív jelzések” nyomán pénteken elérkezettnek látszott az idő a pár összeeresztése, ám a szokványosnak indult találkozás előbb feszültté, majd egyre erőszakosabbá vált, és a frissen érkezett hím megölte a nőstényt.

A gondozók kiabálással és csörömpöléssel próbálták szétválasztani az állatokat, de Melati életét nem sikerült megmenteni.

A londoni állatkert nagy reményeket fűzött az új hímhez, amelyet „tökéletes társnak” véltek a nőstény számára.

Múlt héten lelkendező közleményben ünnepelte a pompás szumátrai tigris érkezését, amelytől a fajmegőrzési program újult erővel való folytatását remélték.
 

A megölt nősténynek öt kölyke született előző partnerétől, Jae Jae-től, amely januártól egy franciaországi nagymacskaparkban vesz részt a kihalás fenyegette faj fenntartásában.
A szumátrai tigrisből már csak néhány száz példány élhet vadon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az Európai Parlament támogatja az óraátállítás eltörlését

Sokat költenek a jelöltek

Bašternákot áthelyezték a máriatölgyesi börtönbe

Hihetetlen indok miatt maradt el a NASA első női űrsétája

Frissítve

Pellegrini egyelőre kizárta az előrehozott választások lehetőségét

Már kapható a legújabb Vasárnap, benne VasárnapEsküvő + 18 oldalon!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?