Panoráma

Téma a VASÁRNAPBAN: Magyar faluban szlovák iskola?

Falusi önkormányzatnak ritkán sikerül olyan országos botrányt okoznia és akkora öngólt rúgnia, mint a nagyszarvainak.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. szeptember 10. 10:52

A Somorja melletti községbe betelepült szlovák lakosok szlovák iskolát kérvényeztek, és ezt az önkormányzat elutasította. Annyit ért el vele, hogy most már a kormányfő is ezzel foglalkozik, az ügy pedig országos visszhangot keltett. Meg annyit, hogy jövőre biztosan lesz szlovák iskola Nagyszarván, és biztosan nem akármilyen.

Mert most már mindenki oda fog figyelni, elkötelezett pedagógust fognak szerződtetni, és országra szóló példát akarnak majd statuálni. 2020-ban parlamenti választások is lesznek, és a nemzeti-nacionalista pártok nem fogják kihagyni a témát. Kár, mert egy kis megértéssel és taktikai érzékkel meg lehetett volna előzni, hogy ekkora ügy váljon a magyarlakta területekre költözött szlovákok iskoláztatásából.

2018. szeptember 3. 19:46

Nagyszarva precedenst teremt

A már megvásárolható Vasárnapban Vrabec Mária utánajárt annak is, mióta lehetett sejteni, hogy gond lesz; milyen megoldást kínált a képviselő-testület; hogyan reagáltak a szülők; miért utasították el a szlovák iskola létrehozását; hogyan működik ez más falukban, iskolákban; mi lett a nyakasság következménye…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Árdrágító és költségnövelő a terjedő afrikai sertéspestis

Súlyos baleset történt Szenice közelében, az utat lezárták

A rendőrség keresi a Pohodán fellépő afgán női zenekar négy tagját

Rasszista falfirkák a vasút mellett

Szemében látjuk önmagunkat

Új igazgatója van a Czuczor Gergely Alapiskolának

Legfrissebb galériák
Olvasta már?