Panoráma

Sztárunk: Kari Györgyi

Unikum ez is. Igazi hungarikum. Elsőre az ember nem is tudja, sírjon-e, vagy inkább nevessen. De mire Kari Györgyi a végére ér Parti Nagy Lajos álnépmeséjének, dőlünk a keserű röhögéstől.
ÚJ SZÓ ONLINE

2013. augusztus 19. 16:45

Ilyen sem volt még. Videomese a világhálón. Népiesbe öltözik egy eredeti tehetségű, önálló utakon járó, a hetvenes–nyolcvanas évek legendás kaposvári műhelyében, Ascher Tamás, Gothár Péter és Babarczy László kezei között csiszolódott színésznő, és műfajt teremt magának. Az eredmény lenyűgöző.
Elsőként az Ibusárt látta színpadon Parti Nagy Lajostól. De több feldolgozásban. Később minden kötetét megvette. A Fülkefor-mesékkel az Élet és Irodalom hasábjain találkozott. A Tempó meg a móressel kezdődött. 
 
Hogyan vált hírfüggővé? Hol találkozott Parti Nagy Lajos álnépmeséivel? Honnan hozta a hibátlan erdélyi hanglejtést? Milyen volt a gyerekkora? Mi fűzi Erdélyhez? Milyen volt a családja? Mit mond Parti Nagy Lajos Kari Györgyiről? Minderre és még sok más kérdésre is választ kap, ha elolvassa Szabó G. László vele készített interjúját a Vasárnap aktuális számában.
 
Önnek ajánljuk

A Híd rábólintott a választási pártra, az MKP nem

Újabb bírók Kočner mobiljában

A Híd elnöksége igent mondott az MKP-val közös választási pártra

Internazionale–Dortmund BL-meccs a tévében

A szlovákiai férfiak nem szívesen beszélnek betegségükről

A rekord elmaradt, de őrzi veretlenségét a Liverpool

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!