Panoráma

Sztárunk: Kari Györgyi

Unikum ez is. Igazi hungarikum. Elsőre az ember nem is tudja, sírjon-e, vagy inkább nevessen. De mire Kari Györgyi a végére ér Parti Nagy Lajos álnépmeséjének, dőlünk a keserű röhögéstől.
ÚJ SZÓ ONLINE

2013. augusztus 19. 16:45

Ilyen sem volt még. Videomese a világhálón. Népiesbe öltözik egy eredeti tehetségű, önálló utakon járó, a hetvenes–nyolcvanas évek legendás kaposvári műhelyében, Ascher Tamás, Gothár Péter és Babarczy László kezei között csiszolódott színésznő, és műfajt teremt magának. Az eredmény lenyűgöző.
Elsőként az Ibusárt látta színpadon Parti Nagy Lajostól. De több feldolgozásban. Később minden kötetét megvette. A Fülkefor-mesékkel az Élet és Irodalom hasábjain találkozott. A Tempó meg a móressel kezdődött. 
 
Hogyan vált hírfüggővé? Hol találkozott Parti Nagy Lajos álnépmeséivel? Honnan hozta a hibátlan erdélyi hanglejtést? Milyen volt a gyerekkora? Mi fűzi Erdélyhez? Milyen volt a családja? Mit mond Parti Nagy Lajos Kari Györgyiről? Minderre és még sok más kérdésre is választ kap, ha elolvassa Szabó G. László vele készített interjúját a Vasárnap aktuális számában.
 
Önnek ajánljuk

Volzová: Sokáig haboztam, hogy egyáltalán utazzak-e Szlovákiába

Kočner az adóhivatalban is befolyást akart

Veszélyben a mobiltelefonok és a SIM-kártyák 

Fico: Óriási rá az esély, hogy megválasztjuk a hiányzó alkotmánybíró-jelölteket

Čaputová New Yorkban részt vesz az ENSZ Közgyűlésén és a klímacsúcson is

A kenyér mint kapaszkodó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?