Milliomossá szeretne válni? Ne vegyen részletre autót!

euró pénz

„Garantálom, hogy egész életedben csődben leszel, ha továbbra is részletfizetésre vásárolsz autót, mivel ennél drágább dolog nem létezik” – állítja Dave Ramsey pénzügyi guru.

Annak ellenére, hogy saját maga is autórajongó, Dave Ramsey pénzügyi guru szerint a részletre történő autóvásárlás hatalmas pénzügyi melléfogás. TikTok-on közzétett videósorozatában elmondta, korábban már vett készpénzzel autót.

Ramsey összehasonlította a házakat – amelyek általában felértékelődtek –, és az autókat, amelyek értékcsökkenést szenvedtek el, és kijelentette: „Garantálom, hogy egész életedben csődben leszel, ha továbbra is részletfizetésre vásárolsz autót, mivel ennél drágább dolog nem létezik”.

Rámutatott a luxusautók okozta problémákra, amelyek olyan fontos pénzügyi célok rovására mehetnek, mint például az egyetem költségtérítési díjai. A videóban így fogalmazott: „Az átlagos milliomos négyéves autót vezet, amin 66 000 mérföld van, ami természetes, hogy kifizetődik, viszont az átlagfogyasztó 84 hónapon keresztül minden hónapban 500 dollárt utal törlesztőrészletekre.”

Ramsey kiszámolta a befizetések alternatíváit, és arra az eredményre jutott, hogy ugyanennek az összegnek a befektetésével 30-70 év alatt körülbelül ötmillió dollárt lehetne keresni. „Remélem, hogy még így is tetszik az autója” – viccelődött, egyúttal hangsúlyozva, hogy kompromisszumot kell találni az azonnali öröm és a hosszú távú pénzügyi gyarapodás között.

Ramsey tanácsai a járművásárlás gyakorlatára is kiterjednek: óva int az új autók megvételétől, mivel az első négy év alatt meredek, 60-70 százalékos értékcsökkenést szenvednek el. Pénzügyi szempontból megbízható alternatívaként minőségi használt autók vásárlását javasolja.

A pénzügyi guru üzenete egyértelmű: az anyagi jóléthez vezető út magában foglalja a tájékozott és körültekintő döntések meghozatalát az egyik leggyakoribb, de mégis jelentős kiadással kapcsolatban. Azt javasolja, hogy kerüljük el a részletfizetést, és gondoljuk át az amortizálódó járművek kiadással kapcsolatos vonzatait.

(trend)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?