Panoráma

Mick Jagger más hírességekkel együtt ellenzi Skócia függetlenségét

London | Mick Jagger más hírességekkel együtt ellenzi Skócia függetlenségét. A több mint 200 híresség, akik között ott van Judi Dench, Stephen Hawking és David Attenborough is, nyílt levélben kérte a skótokat arra, hogy a népszavazáson az elszakadás ellen voksoljanak.
MTI

2014. augusztus 9. 15:55

Az előrejelzések szerint a skótok többsége a 307 éves unió megtörése ellen fog szavazni a szeptemberi referendumon, azonban sokan még bizonytalanok a szavazatukat illetően. Őket akarja megszólítani a Maradjunk együtt nevű függetlenség-ellenes csoport hat héttel a népszavazás előtt, amelynek kimondott célja az is, hogy hangot adjon a sok millió Skócián kívül élő brit állampolgár aggodalmainak.

"A döntés, hogy akartok-e maradni közös országunkban, természetesen csak a tietek. Mégis, a döntésetek nagy hatást gyakorol majd ránk is, Nagy-Britannia többi részében. Azt szeretnénk, ha tudnátok, mennyire értékeljük azokat az állampolgári kötelékeket, amelyek összefűznek minket. (...) Több az, ami összetart minket, annál ami elválaszt" - olvasható a nyílt levélben. 

A csoport szervezői szerint soraikban 18 olimpiai aranyérmes, 44 BAFTA díjas, egy Nobel-díjas és két Turner-díjas támogató található. A függetlenséget nyilvánosan támogatók között is találhatunk hírességeket, mint például Sean Connery, Brian Cox és az író Irvine Welsh.

Önnek ajánljuk

A pedagógusok mindössze 4,5%-a gondolja úgy, hogy megbecsülik a munkáját

Komoly gondot okoz a munkaerőhiány a mezőgazdaságnak

Határon billeg a Híd, az MKP és Kiska új pártja a legújabb felmérés szerint

Miloš Zeman cseh elnök Prágában fogadta Zuzana Čaputovát

Sose volt még ennyi menekült a világon

Ami Oroszországban történik, az nem marad ott

Legfrissebb galériák
Olvasta már?