Magyar vezetője lesz a szlovákiai Telekomnak

A szigorúbb módszertan szerint 2,219 millió ügyfele van a Telekomnak        

Szabó Melinda személyében magyar vezérigazgató érkezik a szlovákiai Telekomhoz. A szolgáltató közben nyilvánosságra hozta az előző évi gazdasági eredményeit, melyből kiderül, hogy mind a bevételeket, mint az ügyfelek számát sikerült növelni.

A Telekom ma tette közzé 2023-as pénzügyi eredményeit, amelyekből kiderül, hogy gyakorlatilag minden – mobil- és vezetékes – szolgáltatás esetében sikerült növelni az ügyfelek számát.

A szolgáltató bevételei az előző évhez képest 43,3 millióval 825 millió euróra emelkedtek. Az adózás előtti, kiigazítatlan eredmény (EBITDA) fél százalékkal, 350,1 millió euróra nőtt.

A Telekom tájékoztatása szerint a mobilügyfelek száma 79 ezerrel, 2 525 000-re nőtt tavalyhoz képest. Több a havi díjat fizető ügyfél, 1 417 000, ami 46 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A feltöltőkártyás ügyfelek száma szintén nőtt, 490 ezerről 499 ezerre.

Ha a szigorúbb módszertant vesszük alapul, azaz csak azokat számítjuk aktív ügyfélnek, akik az előző három hónapban legalább egy olyan tranzakciót végrehajtottak, amiért fizettek, azaz SMS-t küldtek, hívást indítottak, vagy mobil-
interneteztek, akkor az ügyfélszám – ezt használják a versenytársak is a kimutatásokkor – 2,219 millió. Éves összehasonlításban ez 64 ezerrel több, mint egy éve.

A vezetékes szolgáltatásokra előfizetők száma 6 ezerrel, 860 ezerre nőtt. Több a vezetékes internetet használó ügyfél is – számuk 790 ezerről 808 ezerre nőtt. A televíziós szolgáltatással rendelkező előfizetők száma is növekszik. Az év során 12 ezerrel bővült a számuk, így a szolgáltató összesen 685 ezer ügyfélnek biztosít tévészolgáltatást.

Tavaly év végén 1,035 millió háztartásban volt elérhető a Telekom optikai szolgáltatása. Ezzel éves szinten 62 ezer háztartással nőtt a lefedettség. A teljes lefedettség a partnerekkel való együttműködésnek köszönhetően 86 ezer háztartással nőtt, elérve az 1,121 millió háztartást. Az 5G-lefedettség a lakosság 52,1 százalékát érte el. A hálózat 76 városban és 472 faluban biztosított. Egyes települések csak részben lefedettek.

Közben a Telelom tájékoztatása szerint 2024 júniusától új vezető érkezik a vezérigazgatói posztra, Szabó Melinda személyében. A magyarországi vezető nemcsak a Slovak Telekom, de a csehországi T-Mobile vezérigazgatója is lesz egyben. Szabó Melinda több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a távközlési szektorban, karrierjének jelentős részében a Magyar Telekomban, majd a Vodafone-ban dolgozott. Szabó Melinda jelenleg a Deutsche Telekom központjában, Senior Vice President B2C Growth Europe pozícióban dolgozik. A jelenlegi vezető Mladen Mitič a központba távozik, átveszi Szabó Melinda jelenlegi pozícióját.

Szabó Melinda, a szolgáltató következő vezérigazgatója
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?