Panoráma

Leopárd megöléséért tartóztattak le két embert Srí Lankán

Colombo | Leopárd megöléséért tartóztattak le két embert Srí Lanka északi részén, több gyanúsított után még nyomoznak - közölte vasárnap a helyi rendőrség.
MTI

2018. június 24. 17:12

- Képarchívum, illusztráció

A két letartóztatott Killinoccsi kisvárosban lakik. A helyi bíróság pénteken utasította a rendőrséget, hogy a leopárd leölésében részt vett embereket tartóztassa le.

A rendőrök a közösségi médiában megosztott képek alapján azonosították a két elkövetőt.

A helyi lapok múlt héten írtak arról, hogy killinoccsi lakosok egy csoportja szerdán brutálisan végzett egy leopárddal, amelyik korábban - szarvasmarhára és kecskére vadászva - megsebesített tíz helyi lakost, köztük egy vadőrt.

A ragadozó elpusztítása után a kisváros lakói fotókon pózoltak a tetemmel, ami a közösségi média felhasználói körében nagy felháborodást váltott ki.

A Srí Lanka-i vadvédelmi hatóság elítélte a leopárd elpusztítását.

A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) 2008-ban sorolta a veszélyeztetett állatok közé a Srí Lanka-i leopárdot.

Helyi állatvédő szervezetek szerint a legfeljebb 250 egyedet számláló Srí Lanka-i leoprádpopuláció számos tényező, köztük az orvvadászat és az emberekkel való konfliktusok miatt csökken.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?