Kapcsolatok is múlhatnak egy jó portréfotón

szelfi k

Az európaiak 75%-a nem elégedett elsőre az általa készített portréfotóval, rendszeresen több felvételt készít, míg létrejön az ideális fotó, és átlagosan 268 „fotókudarcot” tárolunk a telefonunkon – derült ki egy, a közelmúltban végzett felmérésből.

A megkérdezettek 6 százaléka szóba sem állna olyan valakivel, aki nem tud jó fotót csinálni a telefonjával. A Honor 10 000 fős, a portréfotózással kapcsolatos szokásainkat vizsgáló kutatás eredménye szerint a nők több mint 100-zal több sikertelen fotót, és átlagosan 330 használhatatlan képet tárolnak a telefonjukon, ezzel szemben a férfiak jellemzően csak átlag 224-et. Érdekes az életkori megoszlás is: a Z generációnak van a legtöbb elhibázott fotója (360), míg a 35–45 éveseknél ez jóval kevesebb (200). 

A felmérés szerint a 18–45 év közötti európaiak majdnem egyharmadát zavarja, ha valaki túl sokat időzik, mielőtt egy jó fotót készít róla, és minden ötödik (20%) frusztráltnak érzi magát, ha barátja vagy rokona fotózási képességei nem elég jók. 

A fotózási készség ráadásul egy olyan tulajdonság, amit előszeretettel keresnek társaikban az emberek. A megkérdezettek közel egyharmada (30%) állítja, hogy különlegesebbnek érzi magát, ha valaki fényképet akar készíteni róla, 13 százalék pedig bevallotta, hogy nagyobb valószínűséggel jár olyannal, aki jól tud fotózni. 

Egy kis csoport számára viszont egyenesen elképzelhetetlen a párkapcsolata e nélkül: 6 százalékkal történt már olyan, hogy nem állt szóba többet valakivel, aki rossz képet lőtt róla, míg 5 százalékuk véget is vetett azért a kapcsolatának, mert nem tetszett neki az elkészített fotó. 

A megkérdezettek közel fele (46%) nagy nyomást érez, hogy jó képet készítsen, amikor megkérik erre, kicsit több mint harmaduk azonban (36%) elismeri, hogy nem tudja, hogyan kell jó portréfotót készíteni. 

A tökéletesség ábrázolására irányuló nyomás ellenére 59 százalékuk azt mondta, hogy a jó portréfotók készítése jó érzéssel tölti el őket. A válaszadók egyharmada (34%) úgy érzi, hogy egy jó portréfotó többet elárul valakiről, 49 százalék pedig szereti, ha egy kép megörökíti valakinek a személyiségét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?