Húsvéti műsorok a magyar közmédiában

<p>A kereszténység legnagyobb ünnepére a magyar közmédia gazdag programkínálattal készül. Egyházi szertartások, dokumentumműsorok, filmek sora szerepel a palettán.</p>

Nagypénteken a református istentiszteletet a Kossuth Rádió a fehérgyarmati református templomból közvetíti (10.04). Este a tévében A passió című filmet láthatják a nézők. Mel Gibson alkotása a názáreti Jézus életének utolsó tizenkét óráját megrázó erővel és szép emberi momentumokkal jeleníti meg. A Megváltó szerepét Jim Caviezel, Máriáét Maia Morgenstern alakítja (M1, 23.00).

Szombaton A székely piarista című összeállításban a Kállay Emil nyugalmazott piarista tartományfőnökről készült portrét sugározza a Kossuth Rádió (13.07). A dokumentumműsor egy olyan embert mutat be, akinek az élete jól példázza, hogyan bánt a hatalom azokkal a papokkal és szerzetesekkel, akik hűek voltak hitükhöz és szolgálták a közösségüket. A gyermekek egész nap színvonalas mesekínálatból választhatnak. A Fölszállott a páva döntőjét a Duna közvetíti. A másodszor meghirdetett tehetségkutató vetélkedő döntőjében 10 produkciónak szurkolhatunk (Duna, Duna World 20.25).

A húsvétvasárnapi evangélikus istentiszteletet az arnóti evangélikus templomból közvetíti a Kossuth Rádió (10.04). A római katolikus ünnepi szentmisét a közmédia a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyházból sugározza (M1, 11.00). Délben Kapcsoljuk Rómát: Ferenc pápa a húsvéti üzenetét küldi „a városnak és a világnak” (M1, Duna).

A Názáreti Mária című olasz-német tévéfilmsorozat Jézus anyjának életét dolgozza fel. Az első rész Mária gyermekéveivel kezdődik. Felnőve megismerkedik Józseffel, a fiatal áccsal, aki szívesen összekötné életét a már gyermeket váró lánnyal (Duna 21.00, 2. rész másnap 21.25). Az esti főprogramban egy örökzöld szuperprodukciót, a Spartacust láthatjuk. A sztárokat felvonultató mozi főszereplője az egykori trák fejedelemből lett gladiátor, Spartacus (Kirk Douglas), aki felforgatta a római birodalmat (M1, 21.40).

Hétfőn a korán kelők megtekinthetik a „Imádságos harangozással” című dokumentumfilmet. Az alkotás Petrás Máriát mutatja be. A kerámiaművész és népdalénekes Moldvában született, művészetére nagy hatással volt a csángók mélyen vallásos világa (M1, 6.15). (MTVA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?