Panoráma

Hercegnő a fenntartható divat útján

Izabella dán hercegnő, Frigyes dán koronaherceg másodszülött gyermeke hitbéli megerősítést tett: a királylány édesanyja hófehér kosztümében vett részt a konfirmáláson.
author
ÚJ SZÓ ONLINE

2022. május 18. 09:23

hercegnő
Izabella a konfirmáción hófehér blézert és kosztümnadrágot viselt, amelyet édesanyjától vett kölcsön (Fotók: Dán királyi udvar / Franne Voigt)

 Izabella dán hercegnő, Frigyes dán koronaherceg és Mária koronahercegné másodszülött gyermeke hitbéli megerősítést tett, a konfirmálást a Koppenhágától északra lévő fredensborgi palota kápolnájában, április legutolsó napján tartották. A tizenöt éves sarj egyedül tett hitbéli megerősítést, az eseményen csak a királyi ház tagjai, valamint a legközelebbi barátok vettek részt. A zárt körű szertartáson, amelyet Henrik Wigh-Poulsen püspök, a királyi gyóntató vezetett, a trónra lépése 50. évfordulóját ünneplő II. Margit királynő is megjelent, aki emlékezetes pillanatokat szerzett a palota udvarán összegyűlt fotósoknak: színpadiasan tárt karokkal, szeretetet árasztó mosollyal ölelte magához leányunokáját. A dán uralkodócsalád több fotót is közzétett a – nagyapja, Henrik herceg tiszteletére létrehozott címet viselő – monpezati grófnő konfirmálásáról, köztük olyanokat, amelyeken a trónörökösi pár gyermeke a szüleivel, nagyanyjával és három testvérével – a nála másfél évvel idősebb Keresztély herceggel, és a tizenegy éves ikerpárral, Vince herceggel és Jozefina hercegnővel –, valamint keresztszüleivel látható. A királyi udvar tavaly hasonló módon zárt körben rendezte meg Keresztély konfirmálását és a portrésorozat-készítést. Ugyanebben a palotatemplomban tartották a hercegnő keresztelőjét, illetve bátyja és édesapja konfirmációját is. 

hercegnő
A dán uralkodócsalád több fotót is közzétett Izabella hercegnő konfirmálásáról, köztük olyanokat, amelyeken a trónörökösi pár gyermeke a szüleivel, nagyanyjával és három testvérével látható

Izabella a konfirmálás előtti héten, április 21-én töltötte be a 15. életévét, ebből az alkalomból a palota négy új hivatalos portréfotót tett közzé róla. A képek közül kettőn fekete nadrágkosztümöt visel, a másik kettőn türkiz blúzt; haja lófarokba fogva, miközben fülében karikás fülbevaló látható. A gesztusértékű és imázsteremtő felvételek arra engednek következtetni, hogy Izabella az édesanyja, az ausztrál származású Mária koronahercegné stílusleckéit követi. Erre utal az is, hogy a konfirmáción hófehér blézert és kosztümnadrágot viselt, amelyet édesanyjától vett kölcsön, aki ugyanezt a szettet akkor viselte a nagyközönség előtt, amikor Viktória svéd koronahercegnővel és annak férjével, Dániel herceggel találkozott Stockholmban, 2017-ben. Izabella csupán a brosst cserélte le az öltözéken: azt a gyémántból és gyöngyökből készített dísztűt választotta, amelyet II. Margit királynő a hetvenegy napos korában tartott keresztelőjekor ajándékozott neki, és amelyet egykor a dédanyja, Alexandrina királyné viselt. A dán trónöröklési rendben harmadiknak számító Izabella már pusztán a születésével régi tradíciót tört meg: korábban hatvanegy évig nem született nő a Glücksburg-házban a nagy-nagynénje, Anna-Mária volt görög királyné világra jötte óta. A tinédzser augusztusban kezdi meg tanulmányait a mintegy hatszáz éves múltra visszatekintő Herlufsholm bentlakásos magániskolában.

Navarrai Mészáros Márton

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
A bíróság újabban a D4/R7 körgyűrű-autópálya alatti telkek kapcsán döntött úgy, hogy ezeket nem lehet a Beneš-dekrétumokra hivatkozva bevégezni (TASR-felvétel)

Beneš-dekrétumok: újra veszített a földalap

cseh határátkelőhely

Csehország ellenőrzést vezet be a Szlovákiával közös határain

időjárás ősz

Ködös reggelre ébredtünk – Nézzük, milyen lesz a folytatás

hunita

Nem jött össze a sokadik szenzáció, kikapott a magyar válogatott Olaszországtól

dd

A szakértők tanácsa: így spóroljon az árammal!

új szó

Miről ír a keddi Új Szó?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.