Panoráma

Galéria és videó: 720 tonna homokból készítették el a vatikáni betlehemet

Róma | Hétszázhúsz tonna homokból készült az idei vatikáni betlehem a Szent Péter téren.
MTI

2018. december 8. 10:34

TASR/AP-felvételek

Az elmúlt két hétben Rich Varano profi homokművész vezetésével három szobrász Hollandiából, Oroszországból és Csehországból faragta ki az 5,5 méter magas és 16 méter széles betlehemet.

A 60 éves amerikai Varanónak a homok az élete. „Nagyon különleges nagy mesterek árnyékában alkotni és olyan helyen elkészíteni a betlehemet, amely történelemmel, kultúrával, művészettel teli” - mondta Varano.
November közepén hozták teherautókkal a homokot a Velence melletti Jesolóból. 
Nem tengerparti homokot használtak, hanem folyamit, Varano szerint a strandok homokja nem megfelelő, nem lehet jól tömöríteni.

A több száz tonnányi homokot hatalmas piramissá tömörítették, és a csúcsától kezdve kezdték el készíteni a szobrászok, botokkal, vakolókanalakkal és fogorvosi eszközökkel.

Minket, profikat az különböztet meg a strandon játszó átlagembertől, hogy tudjuk, miként kell jól összegyúrni a homokot - mondta Varano.

A betlehemi jászol fölé hatalmas vászontetőt húztak, amely védi az esőtől, és műanyag függönyt eresztenek köré, a szél ellen. Januárban a homokot visszaszállítják és más homokszobrokhoz fogják felhasználni.

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+2
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A külföldi élelmiszer továbbra is kiszorítja az üzletekből a hazait

Érsekújvár: a hóban fekve találták meg az eltűnt nőt

Több harmadosztályú út javítását tervezik Nyitra megyében

Megújult a kaszárnya déli szárnyának teteje is

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Fucsovics továbbra sincs a DK-csapatban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?