Panoráma

A gyors olvadás miatt sorra bukkannak elő a holttestek a Mount Everesten

Nem várt jelenséggel szembesülnek a serpák és a hegymászók a globális felmelegedés miatt a Mount Everestnél.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. március 23. 18:22

Csaknem háromszáz hegymászó vesztette már életét a Csomolungmán az első csúcstámadási kísérlet óta. A holttestek többsége ugyan a hó alatt volt, de a klímaváltozás, és ezzel az emelkedő hőmérséklet miatt egyre több bukkan elő most ezek közül – számolt be róla a BBC.

A lap idézi a Nepáli Hegymászó Szövetség korábbi elnökét, Ang Tshering serpát, aki azt mondta, a mostanában előkerülő testek régebbi expedíciók résztvevőié voltak, az utóbbi években elhunyt hegymászók holttestét már lehozták a hegyről.

A kínai hatóságok most azon dolgoznak, hogy még a tavaszi mászószezon előtt valamennyi, most kiolvadt holttestet lehozzanak a hegyről, ez azonban nem könnyű feladat: néhány szerencsétlenül járt hegymászóra nagyon nehezen megközelíthető helyen bukkantak rá.
A klímaváltozás nem csak a Mount Everestnél okoz gondokat, az egész világon tapasztalni a jelenség miatti problémát. (HVG)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Komoly károkat okoz a szélvihar Nagyszombat megyében

Részegen, jogsi nélkül okozott balesetet a sofőr, két kisgyermek sérült meg

Komáromba a környező falvakból is érkeznek elsősök

#W8NDERFUL – zsinórban nyolcadszor bajnok a Juve

Eláraszt bennünket a külföldi élelmiszer

Elhunyt a Celtic Glasgow legendája

Legfrissebb galériák
Olvasta már?