Egy alap, egy program, egy ellenőrzés

Az Európai Unió által jelentős mértékben, ugyanakkor bonyolult támogatási rendszer révén támogatott vidékfejlesztési program egyszerűsítését és áttekinthetőbbé tételét feltételezi az az új vidékfejlesztési koncepció, amelyet nemrégiben vázolt fel Franz Fischler, az unió mezőgazdasági főbiztosa.

Az Európai Unió által jelentős mértékben, ugyanakkor bonyolult támogatási rendszer révén támogatott vidékfejlesztési program egyszerűsítését és áttekinthetőbbé tételét feltételezi az az új vidékfejlesztési koncepció, amelyet nemrégiben vázolt fel Franz Fischler, az unió mezőgazdasági főbiztosa. Az elképzelések szerint a vidékfejlesztés támogatása az elkövetkező költségvetési időszakban egyszerűsödik, ugyanakkor hatékonyabbá válik. A tervezet szerint ezt a területet egyetlen alapból, egy program révén, egyetlen ellenőrzéssel kívánják majd támogatni és szabályozni. A vidékfejlesztési priogramok támogatása ugyanis eddig eléggé bonyolult rendszer alapján a regionális mezőgazdasági politika támogatási rendszeréhez tartozott. Az Európai Unió következő költségvetési időszakára, amely 2007-től 2013-ig tart, évente 13,7 milliárd eurót, csaknem 550 miliárd koronának megfelelő összeget terveznek a vidékfejlesztési programok támogatásra, amelyet az erre a célra létrehozandó európai vidékfejlesztési alap közvetítésével kívánnak elosztani a megvalósításra váró tervezetekre. (sz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?