Menekülés a városból: Tomeček hét éven át munkásruhában járt

Samo Tomeček keményen dolgozottSamo Tomeček keményen dolgozott a házán. (Fotó: NMH News7) a házán. (Fotó: NMH News7)

Samuel Tomeček, az első Szupersztár egykori döntőse hiába nézett előre. A gyönyörű Sophieval kötött esküvője után, amelyet a világjárvány idején ideiglenesen lazított intézkedések idején kötöttek, a közös álmuk a családról és a nagy szerelemről szertefoszlott. A partnerek mostanra hivatalosan is elváltak. A művész elmondása szerint azonban nincs ideje sírni, hiszen rengeteg fellépése van, ráadásul ő az egész zenekarának menedzsere is. A városból Erdőhátra (Záhorie) menekült, ahol nem kevesebb, mint két épületet újított fel a falujában. Hét éve dolgozik az ingatlanok felújításán, és megvan az eredménye.

Mi a helyzet a lakásoddal? Miért hagytad el Pozsonyt?

Pozsonyban születtem, és 32 évig éltem ott. Mindig is szerettem volna egy házat. Pozsonyban azonban nem volt telkem, és általában rendkívül drágák azokon a helyeken, ahol el tudom képzelni, hogy lakjak. A harmincas éveimben kezdtem el vonzódni a gyökereimhez, ami esetemben Záhorie és Slovácko (Morvaország része). A szüleimnek volt ott egy házikója és egy régi pajta, ahová négyéves koromtól kezdve nagyon gyakran jártam. A választás tehát egyértelmű volt. Pozsonyba azonban gyakran járok, ez még mindig az a város, ahol születtem és felnőttem. Sok tevékenységem, barátom van, és általában pozitív a kapcsolatom a fővárossal.

Katka és Samo egy összeillő páros. (Fotó: Instagram)

Azt mondják, a jelenlegi házadat te magad javítottad…

Egyedül – ez volt a kedvenc mondásom gyerekkoromban, de inkább az evéshez volt köze. Az egész felújítás körülbelül hét évig tartott. Először a nagyapám unokatestvérével kezdtük, akitől tényleg nagyon sokat tanultam, és akinek nagyon hálás vagyok. Az összes építési munkát mi végeztük. A fával való munkát és a tető építését élveztem a legjobban. Nem egyszer előfordult, hogy reggel az építkezésen dolgoztam, délután pedig már rohantam a koncertre, tehát egyenesen a munkából a munkába. Rengeteg piszkos és nehéz munkát végeztem, így azt hiszem, én is sokkal jobban megbecsültem az egészet, mintha valaki kulcsrakészen adta át volna. A régi házikó felújítása után nekiláttunk a pajtának, amelyben jelenleg lakom. Akkor még nem gondoltam, hogy ez lesz a házam és az otthonom, de idővel ez így alakult. Megtartottuk a pajta alaprajzát és eredeti faszerkezetét, de ez egy igazán nagy felújítás volt. Az építkezés során megismerkedtem néhány nagyon ügyes ukránnal, akik között egy kivételes barátra is szert tettem, emberi és munkahelyi szempontból egyaránt. Jurijnak hívják, nagyon jó barátok lettünk, és még a háború előtt többször jártam náluk Kárpátalján, Ukrajnában. Ez idő alatt elég sokat tanultam Kárpátaljáról. Rendkívül hálás vagyok neki mindazért, amit értem tett, amit tanított nekem, és alig várom, hogy vége legyen a háborúnak. Remélem, túléli, mert már két éve a fronton szolgál. Remélem, hamarosan összejövünk, és megiszunk egy sört, és átbeszéljük az éjszakát.

(plus7dní)

Nem okozott probémát, lapátot fogni és beállni a betonkeverő mellé. (Fotó: archív S.T.)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?