Lasicová nem tett lakatot a szájára: Semmi bajom az apámmal, de örülök, hogy az anyámra hasonlítok!

Hana Lasicová

Hana Lasicová író és forgatókönyvíró ismert családból származik. Elárulta, hogy mely génjeiért hálás a szüleinek. A hasonlóság édesanyjával, Magda Vášaryovával egyre inkább tagadhatatlan. 

Azt, hogy Milan Lasica (†81) az apja, hatalmas felelősségnek tekinti. Művelt és sikeres családból származik.

Hana Lasicová (43) gyerekkora óta találkozik neves művészekkel és értelmiségiekkel. Már kislányként közel kerülhetett Václav Havel volt elnökhöz és az emigrációban élő értelmiségiekhez. „Sokszor találkoztam személyesen Václav Havellel. Apám jó barátságban volt vele, édesanyámról már nem is beszélve. Tényleg csak egy tízéves gyerek voltam, amikor talán a legtöbbet érzékeltem ebből. Édesanyám akkoriban osztrák nagykövet volt” – meséli az ismert írónő, aki a mai napig nagyon pozitívan érzékeli Havel személyiségét. „Egyre jobban értékelem az örökségét. Gyerekkoromban talán még szánalmasan hangzott számomra az a mondása, hogy a szeretet és az igazság győzedelmeskedik a hazugság és a gyűlölet felett. Rájöttem, hogy ez nem szánalmas, hanem nagyon is jelentős mondat, amely reményt ad nekünk” – tette hozzá, utalva arra a gondolatra, hogy Václav Havel valóban világszintű gondolatokat fogalmazott meg.

Hana Lasica esetében az erősebb gének anyai ágról származnak. Rendszeresen kap bókokat, hogy hasonlít az egykori színésznőre és politikusra, Magda Vášáryovára (75). Ahogy telnek az évek, egyre inkább. „Örülök, hogy hasonlítok az édesanyámra. Semmi bajom az apámmal, de nem tudom, hogy nőként örülnék-e annak, ha hasonlítanék rá. Apám takarékosságát örököltem. Azt hiszem, anyámtól a rendezettséget örököltem, bár ő persze kinevetne ezért. Mert legutóbb is ő takarított helyettem, és elborzadt” – tette hozzá humorosan Lasica és Vášáryová lánya. 

(Plus7Dní)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?