Panoráma

A legmagasabb francia állami kitüntetést adományozták Serge Klarsfeld ismert nácivadásznak

Párizs | A legmagasabb francia állami kitüntetést, a Becsületrend Nagykeresztjét kapta meg Serge Klarsfeld ismert nácivadász, a franciaországi deportáltak ügyével foglalkozó történész Emmanuel Macron francia államfőtől - jelentette be kedden a párizsi elnöki palota.
MTI

2018. október 9. 16:01

Serge Klarsfeld - TASR/AP-felvétel

A szűk körű kitüntetési ceremóniát hétfő este tartották az Élysée-palotában. Serge Klarsfeld feleségének, Beate Karlsfeldnek a Nemzeti Érdemrendet adományozták. A házaspár egész élete munkáját annak szentelte, hogy a holokauszt háborús bűncselekményeinek elkövetői ne úszhassák meg büntetlenül. Részt vettek több bujkáló egykori náci vezető és kollaboráns felkutatásában. Egyik legismertebb esetük Klaus Barbie, a Gestapo lyoni vezetője elfogása volt.

A 83 éves, bukaresti születésű, de 1950 óta francia állampolgár Klarsfeldnek 1943-ban Nizzában sikerült megmenekülnie a Gestapótól. Apját elfogták és megölték az auschwitz-birkenaui haláltáborban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Önszántukból ritkán tévednek könyvtárba a gyerekek

A jövőben csak beoltott gyermekeket vennének fel az óvodákba

Gulyás: felfüggesztés esetén a Fidesz azonnal elhagyja a Néppártot

Kubalánál Messi sem lehet jobb

Többszázezer eurós iskolakonyha-fejlesztés Komáromban

Radičová visszatérhet a politikába

Legfrissebb galériák
Olvasta már?