A legújabb irodaszerek kezdő vállalkozók számára home office-ba

home office

Ha kezdő vállalkozók vagyunk, érdemes tisztában lennünk azzal, milyen irodaszerekre lehet szükségünk a munkánk során. Alkalmazottként ezekkel nem kellett foglalkoznunk, viszont a vállalkozóvá válás első lépései között kell, hogy szerepeljen a legfontosabb irodaszerek beszerzése is. 

Jó hír, hogy a web24.hu webshop oldalán mindent megtalálunk egy helyen, így feltétlenül érdemes alaposan szétnézni a kínálatukban.

 

Laptop vagy asztali számítógép

Az első és legfontosabb, hogy egy minőségi, megbízhatóan működő laptopot vagy asztali számítógépet beszerezzünk. Az asztali számítógép abban az esetben lehet kényelmes, ha fixen egy íróasztalnál ülünk a munkavégzésünk során és nem tervezünk például utazás közben is dolgozni. 

A laptop pedig akkor lehet különösen hasznos, ha nem helyhez kötötten végezzük a napi teendőket. Sok kisvállalkozó szeret kávézóba beülni vagy egy kisebb irodát bérelni többedmagával, mert úgy érzi, a hatékony munkavégzéséhez szüksége van némi szociális életre is. Ilyenkor a laptop gyakorlatilag elengedhetetlen, hiszen egy asztali számítógépet nem tudunk a kezünkben magunkkal cipelni minden alkalommal.

 

Nyomtató és iratrendezés

A számlák, szállítólevelek és egyéb bizonylatok nyomtatására kisvállalkozóknak sokszor bőven elegendő kezdésként egy egyszerűbb tudású nyomtató. Viszont ennek beszerzése ne maradjon el, mert a nyomtatandó dokumentumok könyvelési szempontból is nagyon jelentősek lehetnek. 

Az iratrendező szekrény és az iratrendező mappák biztosítják, hogy már a munkakezdésünk elejétől fogva megakadályozzuk a káosz kialakulását. Nincs annál bosszantóbb dolog, mint amikor hosszú órákat töltünk el egy-egy fontos irat keresgélésével, mert nem alakítottunk ki megfelelően átlátható és könnyen kezelhető rendszert az iratok rendezésére. 

 

Lényeges apróságok

A nyomtatványok, a nyomtatópapír és a post it jegyzettömbök beszerzése is fontos, hogy mindig kéznél legyenek, ha szükségünk van rájuk. Kényelmesen használható tollakról se feledkezzünk meg, de a tolltartó és a jegyzettömbtartó is igen hasznos dolog. Ezek olyan apróságok, amelyekre sokan nem figyelnek oda, de ahhoz, hogy minél hatékonyabban tudjuk végezni a feladatainkat, lényeges, hogy minden kéznél legyen. 

 

Komfortos dolgozósarok

A home office-nak sok előnye van, de ne feledkezzünk meg az egyik legnagyobb hátrányáról sem: ez pedig az otthon töltött idő. Amikor az otthonunk kényelméből dolgozunk, sok esetben előfordul, hogy beszabályozott munkaidő híján nehezen tudjuk beosztani az időnket, és meg kell tanulnunk a számunkra megfelelő időmenedzsment elsajátítását.

Emellett az is megjegyzendő, hogy nemcsak a nem megfelelő időbeosztás, de az otthoni környezet is lehet hátráltató tényező. Sokkal könnyebben elkalandozik a figyelmünk és nem tudunk kellőképpen a feladatainkra fókuszálni. Szerencsés, ha egy külön irodát tudunk berendezni magunknak az otthonunkban, de ha erre nincs lehetőség, akkor egy dolgozósarok kialakításán mindenképpen gondolkodjunk el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?