Hatékony fertőtlenítés raktárakban, hűtőházakban germicid lámpával

alma

Az UV-C vagy germicid lámpás csírátlanítás egyáltalán nem újkeletű technológia. Már két évszázaddal ezelőtt is létezett, és a mai napig az egyik leghatékonyabb sterilizálási módszerként tartjuk számon. 

Az élet szinte minden területén alkalmazható a bevásárlóközpontoktól az irodákon és szociális intézményeken át az élelmiszeripari raktározásig.

Nem egyszer lehetett már olvasni a hírek között élelmiszeripari cikkek visszahívásáról, melynek sok esetben a nem megfelelő tárolás volt az oka. Ha például penész telepszik meg bármely felületen, és szaporodni kezd, az a termékek eltarthatóságát jelentősen csökkenti. A Hollandimpex Kft germicid lámpái a raktározásban is hatékony segítséget nyújtanak, hiszen elpusztítják a kórokozókat.

 

A germicid lámpa működési elve

A germicid lámpa 253,7 nm-es hullámhosszon működik, és a légtérben szálló mikrobákat éppúgy megsemmisíti, mint a felületeken megtelepedő kórokozókat. 

Teljes mértékben környezetbarát technológia az UV-C lámpás sterilizálás. Ez annak köszönhető, hogy nem kell vegyszert használni a hatékony fertőtlenítéshez, nem túladagolható, és mellékterméke sincs. 

 

Amit szem előtt kell tartani működés során

Maga az UV-C sugárzás a bőrre és szemre káros, ezért emberek, illetve élőlények nem tartózkodhatnak a készülékek közelében működés közben. A raktárakban, hűtőházakban általában minimális ideig dolgozik személyzet, vagy egyáltalán nem is, ezért itt könnyebben megoldható a sterilizálás.

 

Falra szerelhető vagy mobil lámpák

Azok a germicid lámpák, amelyek falra szerelhetők vagy mobilan mozgathatók, hatékonyan működnek például raktárakban vagy hűtőházakban is. Az érintett terület mérete és a fertőzöttség szintje alapján lehet meghatározni a megfelelő besugárzási időt. Ennek függvényében fokozható a fertőtlenítés hatékonysága.

Az élelmiszeriparban előírás, hogy az UV-C lámpák speciális bevonattal rendelkezzenek. Ennek az az oka, hogy ha sérül bármely készülék, ne szóródjanak szét a szilánkok.

 

A légtér kezelése UV-C technológiával

A légtér fertőtlenítése legalább annyira fontos, mint a különböző felületeké. Ez a művelet megoldható például a központi légkezelőbe épített germicid lámpával. Így a sterilizált levegő tud a beltérben keringeni.

De megfelelő opció lehet egy fixen telepített berendezés is, amelynek ventilátora mozgatja a levegőt, és így halad át az a germicid lámpákon.

Ezekre a készülékekre jellemző, hogy zárt házban van, így emberek közelében is bátran használhatók. Az UV-C sugárzással nemcsak fertőtlenítjük a raktárakat, hűtőházakat, hanem a termékek eltarthatósága is megnövekszik, így a selejtek száma minimalizálódik. Ez pedig költséghatékonyabbá teszi a teljes raktározási folyamatot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?