Vizsgálati fogságba került Simsik Cynthia párja, Cs. György

Vizsgálati fogságba került Simsik Cynthia párja, Cs. György

Több mint kétórás tárgyalást követően a Nagyszombati Járási Bíróság pénteken vizsgálati fogságba helyezte a 44 éves Cs. Görgyöt, aki ellen különösen súlyos bűncselekménye miatt indítottak büntetőeljárást. A döntés nem jogerős, mivel a gyanúsított panasszal élt.

Cs. Györgyöt péntek reggel, röviddel 8:40 előtt vezették bilincsben a Nagyszombati Járási Bíróság elé, amely a gyanúsított vizsgálati fogságba helyezése mellett döntött – számolt be erről a Nový Čas.

„A Nagyszombati Járásbíróság bírája a tanúk lehetséges befolyásolása és további bűncselekmény elkövetésének veszélye miatt rendelte el az előzetes letartóztatást” – tájékoztatott Katarína Lovasová, a kerületi bíróság helyettes szóvivője.

A férfi korábban a Pénzügyi Hatóság (Finančná správa) bűnügyi hivatalának rendőreként dolgozott.

A 32 éves Cynthia édesapja, Tibor remélte, hogy a bíróság vizsgálati fogságba helyezi lánya feltételezett gyilkosát. „Remélem, hogy rácsok mögé kerül. Ha nem így történne, nagyon félteném az életem. Nem lehet tudni, mi járhat egy ilyen ember fejében” – nyilatkozta az édesapa, aki feleségével együtt nevelné fel Cynthia két gyermekét.

Miközben a gyanúsítottat a tárgyalóterembe kísérték, nem adott választ az újságírók kérdéseire, a kezében lévő dokumentumokkal takarta az arcát.

Ján Foltán, a gyanúsított jogi képviselője újságírói kérdésre arról tájékoztatott, a bíróság döntése ellen panaszt nyújtanak meg, Cs. György pedig továbbra is kitart ártatlansága mellett. Mint mondta, védence július 21-én, vasárnap este 19:30 és 20:00 között jelent meg a rendőrségen. „Egyedül volt. Azzal a céllal érkezett, hogy tisztázza, mi történt” – magyarázta. Hozzátette, a gyanúsított a nő eltűnését követő öt napban sokk hatása alatt cselekedett. „Látta őt, ahol volt, megrémült, és nem emlékszik más körülményekre. Egyértelműen tagadja, hogy megfojtotta volna” – mondta Foltán.

„A bizonyítékok alapján a nyomozó gyilkosság különösen súlyos bűncselekménye miatt indított büntetőeljárást egy 44 éves férfi ellen, ha a bíróság bűnösnek találja, 25 év szabadságvesztésre vagy életfogytiglani büntetésre ítélheti” – közölte a rendőrség korábban.

Amint arról korábban beszámoltunk, Simsik Cynthia holttestét hétfőre virradó éjszaka találták meg nagymegyeri otthonában. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?