Van, ahol másodfokúra emelték a vihar miatt kiadott riasztást

időjárás vihar

Szlovákia nagy részén viharokra lehet számítani. Kassa megye egyes járásaiban kiadós eső is kísérheti ezeket – hívta fel a figyelmet a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ), amely első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki.

Másodfokú figyelmeztetés van érvényben a Kassa-vidéki, Nagymihályi, Szobránci és a Tőketerebesi járásban. A meteorológusok szerint azonban kicsi az esélye a komoly viharoknak, amelyeket kiadós esők kísérnek. Ha mégis előfordulnak, akkor fél óra alatt akár 20–50 mm csapadék is leeshet, a széllökések sebessége pedig 65 és 95 km/óra között alakulhat, valamint jégeső is lehet.

A viharok miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben egész Zsolna, Besztercebánya és Eperjes megyében, továbbá Kassa és Trencsén megye több járásában. Ezeken a területeken kicsi a valószínűsége az olyan viharoknak, amelyeket heves esőzések kísérnek. Ha mégis előfordulnak, akkor fél óra alatt 20–30 mm csapadék is leeshet, a széllökések pedig 65 és 85 km/óra között alakulnak. Jégeső is lehet.

Az SHMÚ egyúttal hidrológiai jellegű figyelmeztetéseket is kiadott. Másodfokú figyelmeztetés van érvényben a Gölnicbányai járásban, a Kassa-vidéki járásban a Hernád és a Bódva folyó mentén, illetve az Eperjesi járásban. Elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a Túrócszentmártoni, Stubnyafürdői, Rózsahegyi, Liptószentmiklósi, Csacai, Námesztói, Turdossini, Alsókubini, Privigyei, Nagykürtösi, Losonci, Iglói, Lőcsei, Kassai, Kisszebeni, Bártfai és a Vízközi járásban. A figyelmeztetések az áradásokra vonatkoznak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?