Miért szurkolunk Ruszó Tibornak?

dd

Balogújfalu egy 164 lelkes, zömében magyarok lakta falu Rimaszombattól 15 kilométerre keletre, a Balog partján. Híres szülötte nincs, az X-Faktor idei döntőse, Ruszó Tibor az első, akinek kapcsán újabban sokat szerepel a sajtóban a falu neve.

A 16 éves, még általános iskolába járó roma srác a mentortábor csoportos feladatában azzal keltett feltűnést, hogy nem volt képes elénekelni a műsorkészítőktől kapott dalt, mert nem tud angolul. Két társa írt számára egy magyar szövegrészt, de abba is belesült a színpadon. Remek hangja miatt viszont kapott a mentoroktól egy újabb esélyt. A mentorházban, ahonnét egyenes út vezet az élő show-ba, össze is kaptak miatta a „szakemberek”. A fiúk mentora, ByeAlex nem akarta továbbjuttatni, a többiek azonban végül mégis „rásózták” Tibit. 

Ekkor készült az itt látható, rendkívül beszédes fotó, amelyet több, mint négyezren kommenteltek a Facebookon, és Alex alapos fejmosást kapott érte. Több hozzászóló egyenesen rasszistának nevezte a mentort, aki ezt vehemensen tagadta, szerinte Tibinek egyszerűen nem volt kedve fényképezkedni éjjel háromkor, az egész napos forgatás után, amelynek csak a legvégén derült ki, hogy továbbjut. Tény viszont, hogy ByeAlex többször hangoztatta: egészen más az ízlésük, ezért fogalma sincs, mit fog kezdeni a fiúval. 

Aki nézte az első élő show-t, láthatta, milyen frappánsan áthidalták ezt a problémát. Nem tudjuk, mit fog énekelni Tibi ezen a héten (ezt az utolsó pillanatig titokban tartják), de szívesen elmondjuk, miért szurkolunk neki. 

Nos, nem csak azért, mert szlovákiai. A múlt heti bemutatkozó kisfilmjében a srácot otthoni környezetben láthattuk, sok falubeli gratulált neki az utcán. A stáb ügyelt arra, hogy ne sok belsőt mutassanak Ruszóék házából. A család ugyanis nagy szegénységben él, sokszor kell kölcsönkérniük, tartozásaik vannak, és az is előfordult, hogy nem volt mit enniük. Tibor egy tegnapelőtti interjúban elárulta, hogy szülei kölcsönpénzből tudtak Budapestre utazni, hogy megnézzék őt az első élő show-ban. Édesapját tavalyi szívinfarktusa után leszázalékolták, ezért nem tud dolgozni (épp fiát kísérte volna az X-Faktor válogatójára, ahová emiatt Tibor nem jutott el). 

A kisfilmből az is kiderül, milyen nehezen viseli a srác, hogy életében először hosszabb ideig távol van családjától. A műsor miatt egy hónapja Budapesten él, minden teljesen új számára, ezért ne csodálkozzunk, hogy azon a bizonyos fotón sem tud együtt „pózolni” a többiekkel. 

Ízlésvitákba nem bocsátkozunk, de tény, hogy mindenki azt a fajta zenét szereti, ami a legfogékonyabb életkorban körülveszi. Tibi környezetében mulatóst és nótákat hallgatnak, ezért teljesen érthető, hogy nem Billie Eilish a kedvence, hanem Bangó Margit. Kedves „mentorok”: itt a lehetőség, hogy ezt a csiszolatlan gyémántot kezelésbe vegyék, és segítsenek neki kitörni a szegénységből. Tibi ugyanis bármit elénekel, rendkívüli hangi adottságokkal rendelkezik, és a legfogékonyabb korban van. Az, hogy egy másik világból érkezett, nem lehet akadály. 

A következő X-Faktor holnap este 20 órakor kezdődik az RTL Klubon, és mint legutóbb láthattuk, sok múlik a nézők szavazatain.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?