Drágult a BAjk, a pozsonyi kölcsönbicikli

BAjk
Pozsony |

Véget ért a kerékpárkölcsönző-rendszer tesztelése, a hónap elejétől új díjszabás van érvényben a BAjk kerékpárokon. A drágább szolgáltatásokért jobb minőséget ígért az üzemeltető.

Tavaly ősszel indult el a Slovnaft BAjk kerékpárkölcsönző rendszer a fővárosban. Március végéig egy euróért lehetett kikölcsönözni a sárga bicikliket. Áprilistól azonban változott a rendszer, és az egységes ár helyett többféle csomag közül választhatnak azok, akik biciklivel járnák be a fővárost. „Igyekeztünk azon felhasználók kedvében járni, akik rendszeresen közlekednek a kölcsönbiciklikkel. Az éves bérlet vásárlásával fél órán át korlátlanul használhatók a biciklik“ – nyilatkozta lapunknak Anton Molnár a rendszert üzemeltető Slovnaft szóvivője. Az éves bérlet 29,40, a diákjegy 19,20 euróba kerül. Kilenc euróért havi bérlet is vásárolható, a 36 percet meghaladó kerékpározásnál minden további 6 percért 12 centet vonnak le a felhasználó számlájáról. A napijegy 6 euróba kerül. Molnár felhívta a figyelmet arra, hogy a napijegy elsősorban a turistáknak szól. „Ez az egyik legmegfelelőbb mód Pozsony megismerésére, de nem ez a legolcsóbb jegy arra, hogy valaki eljusson A pontból B pontba“ – folytatta a szóvivő. A tömegközlekedési eszközökre szóló egynapos bérlet egyébként 3,50 euró. A vandálok is gondokat okoztak az üzemeltetőnek. Molnártól megtudtuk, hogy a tesztüzem során voltak, akik nem értékelték a szolgáltatást.

A szóvivőtől megtudtuk, hogy a téli időszakban – a biciklizők visszajelzései alapján - fejlesztették a felhasználókkal való kommunikációt, megbízhatóbbak lettek a kerékpárok és a lakatok is, az üléseket pedig kényelmesebbre cserélték. A következő hetekben feltöltenék a dokkoló állomásokat, 400 kerékpár áll majd a felhasználók rendelkezésére. Nyárra további biciklikkel töltik fel a rendszert, és négy városrészben új állomásokat építenek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?