Maďarič megy, újabb szociális csomag jön – dupla karácsonyi nyugdíj és olcsó pelus

Fico
Pozsony |

Tényleg nagyon elrontotta Marek Maďarič Robert Fico napját, épp akkor jelentette be, hogy távozik a Smerből, amikor Fico estére már beharangozta az újabb szociális csomag ismertetését.
 

Kapcsolódó cikkünk

Marek Maďarič kilép a Smerből

A Smer ismét bombasztikus dolgokat ígér, például hosszabb anyasági szabadságot és dupla karácsonyi nyugdíjat. Igaz, azt csak jövőre, a választások elé.

Lássuk a listát:

Az elmaradt gyerektartási díjakat az állam fogja behajtani

„Átvesszük a felelősséget a gyerektartás behajtásáért, ha azt nem fizeti a szülő” - mondta Fico. Az állam nem csak a bírósági pert intézné, a Smer szeretné, ha átmenetileg fizetné is a gyerektartást.

Hosszabb anyasági

Azt már régebben tervezik, hogy ne 34 hét legyen, hanem egy év. Fico azt ígéri, megemeli a támogatás nagyságát is, hogy mennyivel, azt nem közölte.

A pelenka áfájának csöllentése

A fiatal családokat a pelenka, a bébipapi és egyes higiéniai eszközök áfájának csökkentésével támogatná. Egyéb konkrétumot erről nem árult el

Iskolakezdési hozzájárulás kiselsősöknek

A már beharangozott ingyenebéd mellé. Fico szerint nagyjából 100 euró lehetne az iskolakezdési hozzájárulás. Évente körülbelül 55 ezer kiselsős van, ez így 5,5 millió euró.

Dupla karácsonyi nyugdíj

De csak jövőre…

Nyugdíjplafon, népszavazás

Ha nem sikerül a parlamentben elfogadtatni a nyugdíjkorhatár plafonjáról szóló tervezetet, a Smer népszavazást kezdeményez az ügy érdekében. Fico közölte, már zajlik az aláírások gyűjtése.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?