Munkahelyek ezreit veszélyezteti az elektromos autók térnyerése

Berlin |

<p>&bdquo;Nincs realitása azoknak a politikai törekvéseknek, amelyek az elektromos autókra való mihamarabbi átállást sürgetik&rdquo; &ndash; állítja a Volkswagen személyzeti igazgatója, Karlheinz Blessing.</p>

Az európai politikában az elektromos autózás épp a Volkswagen emissziós botránya miatt vált slágertémává, de annyira, hogy választási kampányában még Angela Merkel német kancellár is a váltást sürgette, miközben bírálta is a német gazdaság legjelentősebb szereplőinek számító autógyárakat a botrány miatt. Blessing szerint az átállás a belső égésű motorokról az elektromos hajtásra akár évtizedekig is tarthat. Nem azért, mert ne állna már most rendelkezésre a megfelelő technológia. Blessing szerint a folyamatot más társadalmi problémák hátráltathatják. Leginkább az, hogy az elektromotorok a belső égésű motoroknál sokkal egyszerűbb szerkezetek, így az elektromos hajtású autókat fele annyi idő alatt lehet legyártani. Ezáltal munkások ezrei válhatnak fölöslegessé az autógyárakban. Blessing szerint az átálláskor ennek a társadalmi következményeit is figyelembe kell venni. Az Aral benzinkút-hálózat felmérése szerint Németországban az emberek alig öt százaléka tervezi elektromos autó vásárlását. A felmérés készítői ezt azzal magyarázzák, hogy magasak az elvárások. A megkérdezettek átlagosan 463 kilométeres hatótávot várnak el, és 57 százalékuk a 30 perces töltési időt tartja az elfogadható maximumnak. A ma kapható elektromos autók többsége nem felel meg ennek. A Németországban idén forgalomba helyezett mintegy kétmillió járműből 12 ezer volt tisztán elektromos. (TASR, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?