Nem akadt vevő a meghirdetett kollégium épületére, az egykori Gömör szállodát is árulják

3
Rimaszombat |

Egyetlen érdeklődő sem jelentkezett a rimaszombati Iskola utcai volt kollégium eladására kiírt pályázatra. Az önkormányzat 1,2 millió euróért kínálta eladásra az egykori kollégium épületét, a további eljárásról az önkormányzati képviselők döntenek.

A város áprilisban írt ki nyilvános versenypályázatot az eladásra, az ajánlatokat május 9-ig lehetett benyújtani. 

„Sajnos senki sem jelentkezett. Valószínűleg újra meghirdetjük a versenypályázatot, talán alacsonyabb áron. Erről júniusban tárgyal a városi képviselő-testület” - mondta Šimko, és hozzátette, nemcsak az épületet, hanem a hozzá tartozó, körülbelül egyhektáros területet is meghirdette a város.

 A minimális vételárat szakértői vélemények alapján határozta meg az önkormányzat. Az épület 1965 óta működött kollégiumként, az ingatlan 2013-ban került a város tulajdonába, korábban Besztercebánya megye tulajdonában volt. Az egykori kollégium málladozik, több mint egy évtizede romlik az állapota. Évek óta folynak a viták arról, hogyan lehetne kihasználni, korábban volt olyan terv, hogy bérlakásokat alakít ki benne az önkormányzat, de szó volt arról is, hogy szociális otthon vagy idősek otthona lesz az ingatlanban.

Gömör vendéglő

A város eladásra kínálja az egykori Gömör (Gemer) szálloda, majd étterem történelmi épületét is. A képviselő-testület jóváhagyta a javaslatot, a legalacsonyabb eladási ár 767 ezer euró. Az épület a Daxner utcán áll, a Tompa Mihály tér közelében, a 19. és a 20. század fordulóján épült, de 2022 óta üresen áll, és az önkormányzat sem tudja kihasználni.

A város nyilvános pályázatot hirdetett az eladásra, a feltételek szerint az új tulajdonos lakáscélokra, kiskereskedelemre, szolgáltatásra, kulturális, szociális vagy sportlétesítmény létrehozására, valamint a környezetet nem zavaró kisipari termelésre használhatja.

(tasr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?