Minority SafePack

MKP–Híd harc a Minority SafePack miatt

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. január 22. 19:02

Pozsony | Az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) lesz a hibás, ha nem sikerül összegyűjteni április 4-ig a szükséges egymillió aláírást a Minority SafePack kampányban, jelentette ki Facebook bejegyzésében Nagy József (Híd) európai parlamenti képviselő.

A Híd képviselői annak ellenére is csatlakoztak a kezdeményezéshez, hogy az aláírásgyűjtésben a FUEN egyedül az MKP-t nyilvánította ki partnernek, ahelyett, hogy bevonta volna az egész kisebbségi társadalmat

 – írta Nagy. Szerinte a Híd azért nem kapcsolódik bele az aláírásgyűjtésbe, mert azt az MKP kisajátította. Ennek ellenére mindenkit felszólít, hogy írja alá – akár elektronikusan – a kisebbségi jogok bővítését célzó kezdeményezést.

Az MKP szerint azonban Nagy téved, ők nem sajátították ki az aláírásgyűjtést, hanem a FUEN tagszervezeteként részt vettek a kezdeményezés szövegének a kidolgozásában, és gyűjtik az aláírásokat. „Számos társadalmi szervezet tehát külön felkérés nélkül és saját szervezésben gyűjti az aláírásokat” – állítja az MKP. A párt azonban a Hídnak is üzent: „2017 októbere után újból felkéri a Most-Híd pártot, hogy saját aláírásgyűjtéssel járuljon hozzá e történelmi jelentőségű kezdeményezés sikeréhez” - áll a nyilatkozatukban. A kezdeményezést az interneten eddig mintegy 170 ezren írták alá, de több tízezer aláírást papíron is összegyűjtöttek.

A kezdeményezést itt lehet támogatni. (lpj)

Önnek ajánljuk
  • 24 óra
  • 3 nap
  • 1 hét