Miért menjünk el minél többen szavazni február 29-én? Válaszol: MUDr. Viliam Fischer, Csc., FICS

Fontosnak tartja-e, hogy magyar képviselet legyen a parlamentben?
ÚJ SZÓ ONLINE

2020. február 24. 13:30

MUDr. Viliam Fischer, Csc., FICS
- Képarchívum

Jó ideje töröm a fejem, miért játszik fő szerepet a parlamenti választásokban a pénz. Jómagam is meggyőződtem ennek igazáról, amikor 2015-ben elindultam a köztársaságielnök-választáson. Ebből kiindulva szeretnék szólni Önökhöz, a Dél-Szlovákiában élő magyar közösség tagjaihoz. Erős közösség az Önöké, most mégis előállt a veszély, hogy nem lesz képviselete a szlovákiai parlamentben. Mindemellett Szlovákia reálisan és objektíven gondolkodó állampolgárai előtt világos, hogy egy ekkora népességnek, mint amilyen a dél-szlovákiai magyar, ott lenne a helye, mert erre közös létünk, jólétünk érdekében is szükség van.

Elgondolkodtam ezen, mert bár a nemzetiségem szlovák, a múltból van valami közös bennünk. Ezért nem közömbös nekem, milyen összetételű lesz a parlament. Édesanyám ugyanis Balonyban, Dunaszerdahelytől 9 kilométerre született, én magam is ott töltöttem gyermekkorom nagy részét, így többnyire magyar szót hallottam. Amikor iskolás lettem, hála édesanyámnak, jobban tudtam magyarul, mint szlovákul. Orvosi pályafutásomat a dunaszerdahelyi kórház sebészeti osztályán kezdtem. Egy éve pedig, egy helyi vállalkozó felkérésére, a somorjai egészségügyi központban létrehoztuk a kardiológiai rendelőt kitűnő szakemberekkel. Sok jó barátom van Komáromban is, akik megbeszélik velem az orvosi problémáikat, sőt még azt is, ha gond van a focival.

Az eddig említettek alapján úgy hiszem, jogom van rá, hogy szóljak Önökhöz, Szlovákiában élő magyar anyanyelvű polgártársaimhoz, az előttünk álló választás kapcsán. Mint tapasztalható, az Önök közössége is értelmetlenül sok politikai pártra oszlott, s a választások előtti felmérések alapján nagyon valószínű, hogy közülük egy sem jut be a parlamentbe. Miközben Önök, az egyszerű polgárok zömmel egy véleményen vannak, és Önök döntik el, hogy lesz-e képviseletük a jövendő parlamentben! Amennyiben nem szeretnék, hogy elvesszen a szavazatuk, fogjanak össze, próbáljanak megegyezni, adják voksukat egy pártra, és mutassák meg politikai vezetőiknek, hogy ellentétben velük, képesek egységesen fellépni!

Hogy melyik pártra adják le voksukat? Erről Önök döntenek! Tisztelt szlovákiai magyar polgártársaim, ne a politikusokat, ne a sajtót, se a választás előtti felméréseket vegyék figyelembe, hanem Önök maguk, mindenki egyéni véleménye és legjobb belátása szerint döntsön arról, hogy a közösségüknek lesz-e képviselete a parlamentben. Ne forgácsolódjanak szét, szavazzanak egy pártra!

MUDr. Viliam Fischer, Csc., FICS
szívsebész professzor

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
koronavírus dunaszerdahely

Koronavírus-teszt Dunaszerdahelyen

Balázsfa

Zöldséget a kistermelőtől

dddd

Karanténhorror erős idegzetűeknek

dd

Az Art Film Fest táblásai

koronavírus
Frissítve

Csütörtökön 1454 embert teszteltek, ebből 24 minta volt pozitív

koronavírus

Elfogadta a parlament az egészségügyre vonatkozó új intézkedéseket

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.