Zsédenyi Adrienn: Zséda-Vue

Megkérdeztem egy hölgyismerősömtől, hogy az elmúlt hónapokban melyik cédét hallgatta meg legtöbbször. Kapásból tudta a választ: Zsédenyi Adrienn első szólóalbumát, a Zséda címűt. Azt mondta, ha igazi zenére vágyik, mindig ezt emeli le a polcról, legyen bármilyen a hangulata.
Zséda egy valódi jelenség.

Megkérdeztem egy hölgyismerősömtől, hogy az elmúlt hónapokban melyik cédét hallgatta meg legtöbbször. Kapásból tudta a választ: Zsédenyi Adrienn első szólóalbumát, a Zséda címűt. Azt mondta, ha igazi zenére vágyik, mindig ezt emeli le a polcról, legyen bármilyen a hangulata.

Zséda egy valódi jelenség. Hangja egyéni, zenéje izgalmasan változatos, megjelenése átgondolt és jól megtervezett, ráadásul még természetes szépséggel is fel van ruházva. Színpadra termett. Erről már a Cotton Club Singers-ben is tanúbizonyságot adott, mostanra pedig végleg bebizonyosodott, hogy maradéktalanul sikerült a stílusváltása is.

Egy előadó életében minden új lemez megjelenését komoly várakozás övezi, mivel a sikere kizárólag a közönségtől függ. A felkészültség, a szerencse és az alkalom találkozása. Az alkalom lehet véletlen, múlhat a szerencsén, de a felkészültség nem. Zséda tehetsége, elszántsága, munkabírása bámulatra méltó.

A Zséda-Vue november elején került a boltokba. Már a borítója is elvarázsol egyéni, vizuális megoldásokkal, finoman kidolgozott képi világgal. Izgalmas képek, amelyekbe izgalmas dalokat csomagolt be. Olyanokat, amelyek mindnyájunkkal megtörténtek vagy megtörténhetnek. Elsőként a Motel című jelent meg maxi cédén. A motel egy jelkép, a titkos szerelmek jelképe. A sziget, ahol lebegünk, szeretünk. De a sarkon túl egy másik élet vár. A legtöbb ember legalább egyszer ezt is átélte. A ritmusosabb szerzemények, mint például a Forró nyár vagy a Messze tőled funkys hangulatot árasztanak, a szerelmes, lírai felvételek pedig érzelmesen nőiesek. A dalok mindegyikében felfedezhető valami egészen egyedi, egyéni zenei megoldás. A könynyűzenei dömpingben öröm olyan szerzeményeket hallani, amelyek csupán saját magukra hasonlítanak. A cédét záró dal, az All By Myself átdolgozása egyszerűen zseniális. A szerzőgárdán nem változtatott, Rakonczai Viktor, Létray Ákos, Kiss Gábor, Major Eszter, Szabó Ágnes szerzőkhöz csupán egy új személy, Valla Attila csatlakozott. Az énekesnő ragaszkodott ahhoz, hogy a dalok teljes egészében róla szóljanak, és ők azok, akik képesek megfogalmazni a gondolatait. Az első albumhoz hasonlóan Rakonczai Viktor végezte a munka oroszlánrészét, de Zséda most is jelen volt szinte minden apró részlet kidolgozásánál. Viktorral közösen a lemez zenei producere.

Rengeteg szeretet és sok-sok érzés burkolja be a korongot. Valószínűleg ismerősöm a Zséda-Vue-t is „rongyosra” hallgatja majd. Aki belehallgat, rabul ejti. (p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?