Zenedömping a díj után

ELŐZETESMozgalmas időszakot él a 30Y.

ELŐZETES

Mozgalmas időszakot él a 30Y. A pécsi zenekar a múlt héten közönségszavazással megnyerte az MTV Europe Music Awards keretében meghirdetett Legjobb magyar előadó díjat, s közben befejezte a november 26-án CD-n, vinillemezen és digitális formátumban is megjelenő Szentimentálé című album stúdiófelvételeit, már csak az utómunkák vannak hátra.

A 30Y időről időre vendégzenészekkel kiegészülve úgynevezett Szentimentálé-koncerteket is ad. A készülő, négyrészes nagylemez e köré épül. Az elsőn a Szentimentálé eredeti, tizennégy-tizenöt dalának stúdióváltozatát köti csokorba az együttes. Olyan szerzeményekről van szó, amelyeket eddig csak koncerteken hallhatott a nagyérdemű – ilyen például a közkedvelt A világ lepedője című is. A másodikon a már megjelent 30Y-dalok szentimentálésítva szólalnak meg. A harmadikon a magyar beatkorszak slágerei, például a Bergendy és Cseh Tamás zeneszámai csendülnek fel a zenekar átdolgozásában. Egy DVD is bekerül a nagy audiovizuális kiadványba. „Lévai Balázs vezényletével forgattunk le egy filmetűd-láncolatot. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a Szentimentálé dalai merre indítják el a rendező képi képzeletét” – mondta Beck Zoltán frontember.

Az együttes tavasztól őszig turnén népszerűsíti az albumot. Hagyományos 30Y-koncertek ebben az időszakban nem lesznek. (pj, mr2)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?