Zampano és Gelsomina 2009-ben

Komárom |

<p>Doráti György hatvanas éveinek közepén jár. Valaha csillag volt. Nagy művész. Mára csupán a neve maradt. Meg a szerep, amit magáról játszik. Azután érkezik egy lány. Konkoly Zsuzsanna színinövendék. Doráti kiválasztja. Elhatározza, eljátssza vele Fellini Országúton című alkotását. Zampano és Gelsomina 2009-ben. Esti próba.</p>

Újlaki Dénes Zampanója mellett Tar Renáta lett Gelsomina a budapesti Pinceszínházban, Kiss Csaba Esti próba című darabjában. Próbál az öltözőben a nagy színész meg a színinövendék, közben folyamatosan szembekerül egymással férfi és nő. Konkoly Zsuzsanna igyekszik emberileg közelíteni Dorátihoz. A férfi csak játszik, a nő nem érdekli. Tar Renáta lubickol a szerepben. Idén végzett a budapesti színművészeti egyetemen. Ősztől a Komáromi Jókai Színház tagja.

Miképp választotta a lány szerepére Kiss Csaba író-rendező?

Újlaki Dénes választott. A Katona József Színházban voltam gyakorlaton. A Barbárok című darabban Újlaki Dénes alakította az apámat. Nagyon összebarátkoztunk. Egyszer elhozta Kiss Csaba Esti próba című darabját azzal, hogy nem mond semmit, olvassam el. Nagyon tetszett. Egyszer csak ott találtam magam az olvasópróbán.

Milyenek voltak az Esti próba próbái?

Konkoly Zsuzsanna olyan szerep, aminek már tétje volt. Ráadásul Újlaki Dénes művész úrral egy színpadon, csak mi ketten. Az elején görcsöltem. Próbáltam nagyon megfelelni. De aztán egyre felszabadultabbak lettek a próbák, mindig többet tudtunk meg a másikról. Konkoly Zsuzsanna érdekes szerep. Első olvasásra bohókás lánynak éreztem, aki rajong a pasiért. Azután Kiss Csaba elmesélte, mennyi minden van még fiatalságából adódó naivsága mögött. Összetett és bonyolult lélek, sok a titka. Érzékeny lány. Van bennem valami Konkoly Zsuzsannából, de sokkal lazább, bátrabb vagyok. Lehet nevetni is az előadáson, de szívfacsaró a humora. Szeretik a nézők. Megérinti őket.

A főiskolán, Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztályában is ilyen volt? Laza és bátor?

Az első évben arra gondoltam, otthagyom az egészet. Azután feljött hozzám az egész osztály a kollégiumba, kivéve Majorfalvi Bálintot. Nem mész te sehová, itt maradsz, majd mi segítünk. Ilyeneket mondtak, és ez segített. Bálint meg azt mondta, ha valaki ennyire nem akarja a színházat, menjen is el. Beláttam, igaza volt.

Friss diplomával azután a Jókai Színházba szerződtek párjával, Majorfalvi Bálinttal.

Lassan három éve vagyunk együtt. Nagy adomány a sorstól, hogy Komáromba is ketten szerződhettünk. A felújított színészlakás remek hely. A konyha csak az enyém. Rengeteget főzök. Szeretek és tudok is szakácskodni.

A Süsü, a sárkány Királylánya után hamarosan Irina lesz a Három nővér című színműben.

Örülök, hogy megkaptam ezt a szerepet. Bár Csehov nagy falat. Az olvasópróbák idején kétszer annyi energiát vett el, hogy Martin Huba rendezőre és a tolmácsoló kollégára is figyelni kellett. Most már szinte nem is kell fordítani. Már érzem, mit akar a rendező.
(Szél János)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?