Kultúra

Woody Allen a Papp László Budapest Sportarénában lépett fel

Budapest. Sikerrel zárult Woody Allen és New Orleans Jazz Bandjének budapesti koncertje. A jegyeken feltüntetettnél valamivel később, az aréna honlapjához képest valamivel korábban, már csütörtökön este nyolc előtt megkezdték a játékot a csaknem nyolcezer főnyi közönség előtt.
ÚJ SZÓ ONLINE

2007. december 29. 08:00

Tíz százalék alá csökken az idén az okostelefon-világpiac növekedési üteme
Budapest. Sikerrel zárult Woody Allen és New Orleans Jazz Bandjének budapesti koncertje. A jegyeken feltüntetettnél valamivel később, az aréna honlapjához képest valamivel korábban, már csütörtökön este nyolc előtt megkezdték a játékot a csaknem nyolcezer főnyi közönség előtt.

A szinte teljesen megtelt nézőtér tapssal fogadta a művészeket: Simon Wettenhallt (trombita), Jerry Zigmontot (harsona), Woody Allent (klarinét), Conal Fowkest (zongora), Greg Cohent (bőgő), John Gillt (dob) és Eddy Davist (bendzsó).

A négyszeres Oscar-díjas művész zenekarával a zenei szabadságról, a közkedvelt dallamok egyéni, variált előadásáról, a kötetlen improvizációról ismert New Orleans-i dzsesszt játssza. Az első szám után Allen röviden tájékoztatta a közönséget, hogy milyen ez a muzsika: a templomtól a piactérig bárhol megszólal, és örömmel tölti el hallgatóját.

A korábban a Michael's Pubban fellépő világhírű rendező-színész-író 1996 óta játszik jazzt New York Café Carlyle elnevezésű, 1955 óta üzemelő vendéglátó helyén. A New Orleans Jazz Band szólistája Eddy Davis énekes-komponista-ben?dzsó?művész, saját lemezkiadót működtet. Hozzá fűződik az est egyetlen „drámai” eseménye: a bendzsón húrt kellett cserélnie.

A New Orleans Jazz Band harmadik kiemelkedő egyénisége Jerry Zigmont harsonás, akinek stílusa mélyen a New Orleans-i hagyományban gyökerezik, és már több mint egy évtizede dolgozik Woody Allennel, a koncerten énekesként is sok tapsot kapott.

A műsoron olyan népszerű dallamok szerepeltek, mint az Ale?xander's Ragtime Band, és olyan örökzöld dzsessz standardek, mint a St. Louis Blues vagy a By The Light Of The Silvery Moon.

A koncerten Woody Allen nem kísérelte meggyőzni a közönséget, hogy a klarinét virtuóz hangszer lenne, inkább – ahogy azt meg is ígérték az együttessel – igazi örömzenélésre vállalkoztak, amely a két ráadásszámban egészen kiteljesedett.

Az együttes december 21-én kezdte európai körútját, a 11 állomásból az ötödik a magyarországi fellépés. A művészek Párizsból érkeztek és Athénba utaznak tovább.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Sok a depressziós mentális beteg

Sok a depressziós mentális beteg

Boris Kollár

Kollár nem akarta Kiskáékat a kormányba

Antalík Imre

Önmentőövet a gazdaságnak!

„Örömteli állapot vár rám...”

Kíváncsian várja, milyen apa lesz

koronavírus

Egy nap alatt több mint százan fertőződtek meg Ausztriában

Nero, a véres költő

Könyvsorsok: A kis tett mindig gaztett, a nagy tett sohasem az

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.