Kultúra

Woody Allen a Papp László Budapest Sportarénában lépett fel

Budapest. Sikerrel zárult Woody Allen és New Orleans Jazz Bandjének budapesti koncertje. A jegyeken feltüntetettnél valamivel később, az aréna honlapjához képest valamivel korábban, már csütörtökön este nyolc előtt megkezdték a játékot a csaknem nyolcezer főnyi közönség előtt.
ÚJ SZÓ ONLINE

2007. december 29. 08:00

hh
Budapest. Sikerrel zárult Woody Allen és New Orleans Jazz Bandjének budapesti koncertje. A jegyeken feltüntetettnél valamivel később, az aréna honlapjához képest valamivel korábban, már csütörtökön este nyolc előtt megkezdték a játékot a csaknem nyolcezer főnyi közönség előtt.

A szinte teljesen megtelt nézőtér tapssal fogadta a művészeket: Simon Wettenhallt (trombita), Jerry Zigmontot (harsona), Woody Allent (klarinét), Conal Fowkest (zongora), Greg Cohent (bőgő), John Gillt (dob) és Eddy Davist (bendzsó).

A négyszeres Oscar-díjas művész zenekarával a zenei szabadságról, a közkedvelt dallamok egyéni, variált előadásáról, a kötetlen improvizációról ismert New Orleans-i dzsesszt játssza. Az első szám után Allen röviden tájékoztatta a közönséget, hogy milyen ez a muzsika: a templomtól a piactérig bárhol megszólal, és örömmel tölti el hallgatóját.

A korábban a Michael's Pubban fellépő világhírű rendező-színész-író 1996 óta játszik jazzt New York Café Carlyle elnevezésű, 1955 óta üzemelő vendéglátó helyén. A New Orleans Jazz Band szólistája Eddy Davis énekes-komponista-ben?dzsó?művész, saját lemezkiadót működtet. Hozzá fűződik az est egyetlen „drámai” eseménye: a bendzsón húrt kellett cserélnie.

A New Orleans Jazz Band harmadik kiemelkedő egyénisége Jerry Zigmont harsonás, akinek stílusa mélyen a New Orleans-i hagyományban gyökerezik, és már több mint egy évtizede dolgozik Woody Allennel, a koncerten énekesként is sok tapsot kapott.

A műsoron olyan népszerű dallamok szerepeltek, mint az Ale?xander's Ragtime Band, és olyan örökzöld dzsessz standardek, mint a St. Louis Blues vagy a By The Light Of The Silvery Moon.

A koncerten Woody Allen nem kísérelte meggyőzni a közönséget, hogy a klarinét virtuóz hangszer lenne, inkább – ahogy azt meg is ígérték az együttessel – igazi örömzenélésre vállalkoztak, amely a két ráadásszámban egészen kiteljesedett.

Az együttes december 21-én kezdte európai körútját, a 11 állomásból az ötödik a magyarországi fellépés. A művészek Párizsból érkeztek és Athénba utaznak tovább.

Önnek ajánljuk

Forgalomnövekedést váró e-shopok

A Liverpool, a Bayern és a Barcelona meccse a tévében

Csökkent, de így is hatalmas a különbség a leggazdagabb és a legszegényebb EU-tagország között

GALÉRIA: Megérkezett Eperjesre az a hatalmas gép, amellyel a Munkácsi utcai házat fogják bontani

Kirgizisztánban zárolták több sajtóorgánum számláit egy oknyomozó riport után

Könyv a dunaszerdahelyi alvilágról

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.