Wes Anderson filmje nyitja meg a Berlinalét

Berlin |

<p>Wes Anderson Isle of Dogs (Kutyák szigete) című animációs filmjével nyílik meg februárban a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál - közölte hétfőn a The Hollywood Reporter.</p>

Wes Andersonnak ez már a második filmje, amelyet a Berlinale nyitófilmnek választott: 2012-ben a Grand Budapest Hotel című produkcióval kezdődött a mustra, és a film Ezüst Medve-díjat is nyert a zsűritől. Az amerikai rendező korábban a Tenenbaum, a háziátok és az Édes vízi élet című filmjeivel is szerepelt a fesztivál versenyprogramjában. 

Dieter Kossick fesztiváligazgató örömmel jelentette be, hogy ismét Anderson egy filmje nyitja a versenyt Berlinben. Mint kiemelte: az Isle of Dogs az első animációs film a Berlinale nyitófilmjei között.

Anderson 2009-ben már bemutatkozott egy animációs alkotással, A fantasztikus Róka úr című produkcióval. 

Az Isle of Dogs főhőse egy 12 éves fiú, aki egy szigeten karanténba zárt kutyájának felkutatására indul. 

Az animációhoz olyan sztárok kölcsönözték hangjukat, mint Bryan Cranston, Edward Norton, Liev Schreiber, Bill Murray, Jeff Goldblum, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Ken Vatanabe, Yoko Ono és Harvey Keitel.

Az Isle of Dogs 2018 májusától látható a magyar mozikban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?