Visszahívták az Új Színpad igazgatóját

Pozsony. Milan Kňažko kulturális miniszter tegnap visszahívta tisztségéből az Új Színpad igazgatóját, Marek Ťapákot, s az intézmény vezetésével az igazgatói székre kiírandó pályázat lezárásáig Andrej Hrycet, a Twist Rádió vezérigazgatóját bízta meg.

Andrej HrycSomogyi Tibor felv. Pozsony. Milan Kňažko kulturális miniszter tegnap visszahívta tisztségéből az Új Színpad igazgatóját, Marek Ťapákot, s az intézmény vezetésével az igazgatói székre kiírandó pályázat lezárásáig Andrej Hrycet, a Twist Rádió vezérigazgatóját bízta meg. A leváltott igazgató nyilatkozata szerint a tárca vezetőjének döntése meglepetésként érte, a találkozóra még abban a hiszemben ment el, hogy a színház kontra Juraj Jakubisko ügyet próbálják majd megoldani (Jakubisko a próbafolyamat finisében lemondott A cigánytábor az égbe megy című musical rendezői tisztjéről, ezzel veszélybe sodorva a bemutatót). Dušan Jarjabek, a parlament kulturális bizottságának tagja a döntést átgondolt húzásnak nevezte; információi szerint a város és az Új Színpad közti, a színházépület bérletéről szóló szerződés december 31-én jár le, az intézmény vezetőjének visszahívása pedig az esetleges privatizációs szándékokkal függhet össze. Hozzátette, a kulturális miniszter nyilván ismeri az új bérleti szerződés tartalmát, s bármikor kijelentheti, hogy a tárca annak feltételeit nem képes teljesíteni. „Ebben az esetben a minisztérium valószínűleg túlad az Új Színpadon – vajon kinek a javára?” – tette fel a költői kérdést Jarjabek, azt sem kizárva, hogy a privatizációban Hryc lehet érdekelt. (TASR)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?