Vissza a jövőbe?

<p>A fotón látható jacuzzi akár óriásedényként is üzemelhetne. Filmlevest főztek benne a mozi séfjei. Hozzávalók: minden, ami kéznél van/volt. Nem baj, ha romlott, az sem, ha használhatatlan. Ide nekik az oroszlánt is!</p>

Az állatok uralkodójával (deklasszált király) nem szolgálnak ugyan, s tigris sincs, mint a Másnaposokban. Akad viszont temérdek utalás az ominózus alkotásra. Is. Nevezzem lopásnak? Csak remélni merem, hogy Alan, Phil és Stu visszatérése eredetibb lesz majd…

Steve Pink (mint főszakács) megbukott. Sótlan és íztelen étellel szolgált. Valószínűleg a szakácskönyv lapjaival fűszerezte főztjét. Az lehetett a szcenárió, mely ideiglenesen életre is kelhetett volna, a megfáradt kukták erőtlen tevékenysége azonban gátolta ezt. John Cusack konyhafőnökként is tetszelgett a lédús lötty felett (producer), talán ez akadályozta aktori tevékenységei közepette. Húzónévnek nem utolsó. A többiek viszont alig többek, mint dekoráció. Clark Duke – aki maga is rendezett már (videós) komédiát – egy ostoba netfüggő huszonéves szerepében kellemetlenkedett, a melák Craig Robinson a kötelező afroamerikai tagot szállította, míg a vulgáris benyögésekért Rob Corddry felelt.

Ők négyen indulnak el a meseszép Kodiak-völgybe, hogy megmentsék egyikőjük életét. A megboldogult ifjúságukat szimbolizáló szállodában kisebb katasztrófa éri őket, fürdőzés közben 1986-ba csöppennek. A nem várt időutazás számos bonyodalmat idéz elő. Többek között újra meg kell élniük régi megpróbáltatásaikat, s szembesülvén akkori önmagukkal a jövőjüket is át kell értékelniük. Az idő ellenük dolgozik, az „időgépen” pedig egy szerelő (bizonyos Chevy Chase), akinek fel-felbukkanása jól érzékelteti a dramaturgiai nyegleségeket. A kákán is csomót keresnék, ha külön fejezetet nyitnék azon szerzeményekről, melyek még meg sem születtek huszonnégy évvel ezelőtt (Mötley Crüe/Lüe, Poison, BulletBoys, Salt-N-Pepa és még néhány hírhedt csibész zenekar szolgáltatja a talpalávalót).

Kasszát így nem robbantanak lököttjeink, annak veszélye viszont fennáll, hogy kultuszfilmmé avanzsálják odaát az időbanditák megpróbáltatásait. A végletességig görbített trágár, alantas poénokra épülő alaphelyzetekkel operáló végjátékokra ugyanis a youtube-nemzedék ki van éhez(tet)ve. Talán magunk is közéjük tartozunk. (Kaszás Dávid)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?