Vihar előtti csend

Bár a nyitóhétvégi eredményéhez képest 56%-ot zuhant a Horrorra akadva 3., a paródia 21,1 millió dolláros bevétellel a második hétvégéjén is az amerikai mozis toplista élén maradt. A második a Disney hagyományos animációval készült családi mozija, a Brother Bear lett, amely 18,5 millió dollárt hozott.

Bár a nyitóhétvégi eredményéhez képest 56%-ot zuhant a Horrorra akadva 3., a paródia 21,1 millió dolláros bevétellel a második hétvégéjén is az amerikai mozis toplista élén maradt. A második a Disney hagyományos animációval készült családi mozija, a Brother Bear lett, amely 18,5 millió dollárt hozott.

A Jeleket, A kört, a 8 mérföldet, a Más világot, a Mátrix – Újratöltvét és sok más filmet parodizáló Horrorra akadva 3.-nak (összbevétel: 78,6 millió dollár) úgy sikerült megelőznie az elsősorban gyerekeknek szánt Brother Beart, hogy utóbbi a péntekre eső Halloween miatt csak szombaton debütált országosan, ráadásul míg a Horrorra akadva 3.-at 3 505 moziban játszották, addig Brother Beart, amelyben egy fiatal vadász medvévé változik, csak 3 030-ban.

A Texasi láncfűrészes mészárlás remake-je a harmadik hétvégéjén is 10,9 millió dollárt fűrészelt ki magának, és a marketingköltségeivel együtt is csak 30 millió dollárba kerülő film eddig 66,1 millió dollárt hozott. A negyedik helyezett, Cuba Gooding Jr. és Ed Harris főszereplésével készült Radio, az ötödik helyre a Runaway Jury került, és közvetlenül mögötte szintén egy elsősorban felnőtteknek szóló film, a Clint Eastwood rendezte Titokzatos folyó áll. A Kill Bill Volume 1 megtartotta a hetedik helyet, a nyolcadik helyen School of Rock áll. A kilencedik Catherine Zeta-Jones és George Clooney Kegyetlen bánásmódja.

Kérdés, hogy a pontos eredmények beérkezése után kit illet majd a tizedik hely: a Variety és a Hollywood Reporter becsült adatai alapján ezen a pozíción most a Good Boy! és Meg Ryan 825 moziban debütált erotikus thrillere, az In the Cut osztozik 2,3 millió dolláros eredménynyel, ám a Box Office Mojo szerint a tizedik hely a Good Boy!-é, mivel a családi vígjáték 2,5 millió dollárt termelt (összbevétel: 35,2 millió), az In the Cut pedig csak 2,3 milliót. Mindenesetre akármi lesz a végeredmény, a Jane Campion rendezte In the Cut gyengén startolt, és úgy tűnik, a filmben bőségesen meztelenkedő Meg Ryannek nem sikerült a szerepkörváltás.

A mostani hétvége a péntekre eső Halloween miatt egyébként 14%-kal bizonyult gyengébbnek, mint az egy évvel korábbi (a Top 12 film 91,9 millió dollárt termelt), az októberi eredményekre viszont büszke lehet az amerikai filmipar: a mozijegyeladásokból most először folyt be ebben a hónapban 700 millió dollárnál magasabb összeg. A következő hétvége egészen biztosan felülmúlja a mostanit – a toplista amolyan vihar előtti csend –, hiszen jön a Mátrix – Forradalmak – melyet már ma 15 órakor vetíteni kezdenek – világszerte. (cm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?