Veszélyben a Stranger Things

dd

Csúszhat a Stranger Things utolsó évada a forgatókönyvírók sztrájkja miatt. Tizenöt év után újra beszüntették a munkát a hollywoodi írók, ami az amerikai szórakoztatóipar egészére kihathat, ha nem születik gyors megállapodás.

A Netflix egyik zászlóshajójának számító Stranger Things várva várt ötödik évadát például júniusban kezdték volna forgatni, de a sorozatot készítő Duffer testvérek közölték, hogy bizonytalan időre kénytelenek leállni a produkciós munkálatokkal, mivel a sztrájk őket is érinti.

A streaming iránt megnövekedett kereslet miatt a forgatókönyvírók nagyobb részesedést akarnak a nyereségből. Eddig ugyanis munkájukért fix összeget kaptak évente, függetlenül attól, mekkora bevételt termelt az adott produkció. A szakszervezet szerint az infláció és az alacsony bérek miatt a szerzők nem tudnak megélni. A nagy stúdiók viszont arra hivatkoznak, hogy nekik is csökkenteniük kell költségeiket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?