Végre átadták a Tony-díjakat

dd
New York |

A Moulin Rouge kapta az év musicaljének járó Tony-díjat. A show tíz kategóriában nyerte el a Broadway-színházak legfontosabb elismerését vasárnap este. Főszereplője, Aaron Tveit lett például a legjobb férfi musical-főszereplő. 

A legjobb női musical-főszereplő kategóriájában Adrienne Warren győzött, aki Tina Turnert alakította a Tina című darabban. A legjobb női mellékszereplő Lois Smith lett a The Inheritance című drámában nyújtott alakításáért. Ezzel rekordot is felállított: 90 évével ő a legidősebb személy, aki Tony-díjat kapott színészi teljesítményért.
A mai New York-i meleg férfiak világával foglalkozó The Inheritance megkapta a legjobb új darab, a legjobb rendezés díját, Andrew Burnap pedig a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést.
A pandémia miatt idén csak négy olyan musical volt esélyes a díjakra, amelynek 2019 ősze és 2020 tavasza között volt az ősbemutatója. A legjobb új musical kategóriájában nem is hirdettek győztest, a legjobb felújított darab az A Soldiers Play lett. 
Különdíjat kapott David Byrne, az egykori Talking Heads-vezér az American Utopiáért, amely nem is musical, hanem egy 2018-as szólóalbum. A világturnén prezentált színpadi körítés azonban olyan jól sikerült, hogy a kritikusok az év koncertshowjának kiáltották ki, a nézők pedig annyira szerették, hogy 2019 októberében állandó helyet kapott a Broadway egyik színházában. Idén szeptembertől ismét rendszeresen látható, és az érdeklődés ismét nagy, annak ellenére, hogy a belőle készült koncertfilm az egyik nagy streaming-szolgáltató kínálatában is szerepel.  
A 74. Tony-díj-átadót eredetileg 2020 júniusában tartották volna meg, de a járványhelyzet ezt nem tette lehetővé. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?